Σε ετοιμότητα η ΚΔ για αποστολή βοήθειας στην Ελλάδα

Σε συνεχή ενημέρωση ο ΠτΔ για την κατάσταση των πυρκαγιών στην Ελλάδα

fotiaellada Ελλάδα, ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Θα αξιολογηθεί εκ νέου σήμερα η κατάσταση με την φωτιά στην Αττική και η Αθήνα θα ενημερώσει για τυχόν αποστολή βοήθειας από την Κύπρο.

O εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής σε ανάρτηση του έγραψε” Μετά από επικοινωνία και  συνεχή ενημέρωση του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη από  τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως κ. Μάριο  Χαρτσιώτη για την κατάσταση των πυρκαγιών στη Ελλάδα, ο Αρχιπύραρχος κ. Ν. Λογγίνος επικοινώνησε εκ νέου με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος Αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια όπου εξέφρασε και σήμερα την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας για αποστολή βοήθειας.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος ενημέρωσε τον Αρχιπύραρχο για τη σημερινή επικρατούσα κατάσταση, του ανάφερε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος επιχειρεί με πολλές εναέριες και επίγειες δυνάμεις με σκοπό τον περιορισμό των πυρκαγιών και ανάλογα με την σημερινή εξέλιξη και αξιολόγηση  εκ μέρους τους θα επανέλθουν για αποστολή  βοήθειας από την Κυπριακή Δημοκρατία”.