Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος και τις επόμενες μέρες

Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η χώρα με την πρόγνωση του Σαββατοκύριακου να καταγράφει κορύφωση του καύσωνα μέχρι και τη Δευτέρα

3A0ED781 DBA0 4565 8750 ED9902327BB7

Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η χώρα με την πρόγνωση του Σαββατοκύριακου να καταγράφει κορύφωση του καύσωνα μέχρι και τη Δευτέρα. Ειδικότερα, η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, ενώ την Τρίτη αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας ωστόσο αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική, σήμερα το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός, ενώ παροδικά στα δυτικά παράλια, ενδέχεται να παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα, τοπικά στα παράλια, ενδέχεται να παρατηρείται παροδικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις αυγινές ώρες, πιθανό να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη, κυρίως σε νοτιοανατολικές περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η πρόγνωση για αύριο Σάββατο

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός, ωστόσο τοπικά στα δυτικά παράλια ενδέχεται να παρατηρείται κατά διαστήματα αυξημένη χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 33 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.