Σε λευκό κλοιό η Κύπρος – Μοναδικές εικόνες από το κατάλευκο Τρόοδος

Αναλυτικά ο καιρός 

83eee012 f68a 4175 bb46 d7a0f08bd351 vroxes 6 2 Εικόνες, Καιρός, ΧΙΟΝΙΑ, χιονόπτωση

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται κι αυτή τη βδομάδα η Κύπρος.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, από τις χιονοπτώσεις χθες βράδυ στο Τρόοδος, προστέθηκαν 4 εκατοστά χιόνι.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κατά διαστήματα καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα παράλια και αργότερα και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Δείτε εικόνες από το Τρόοδος από τη σελίδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 

161f77fed84e66 Εικόνες, Καιρός, ΧΙΟΝΙΑ, χιονόπτωση

161f77fa0b827e Εικόνες, Καιρός, ΧΙΟΝΙΑ, χιονόπτωση 161f77f9e3a788 Εικόνες, Καιρός, ΧΙΟΝΙΑ, χιονόπτωση 161f77fc33ffb7 Εικόνες, Καιρός, ΧΙΟΝΙΑ, χιονόπτωση

Αναλυτικά ο καιρός 

Σχετικά χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κατά διαστήματα καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα παράλια και αργότερα και στο εσωτερικό.

Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται τοπικά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός αναμένεται να είναι κυρίως συννεφιασμένος με πιθανότητα μεμονωμένης ελαφράς βροχής ή και ελαφράς χιονόπτωσης, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Αργά το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και στα νότια.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, κυρίως στο νότιο μισό του νησιού, καθώς και παροδική χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές κατά διαστήματα, μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά το τριήμερο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 78 εκατοστά.