Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα υποβολής των στοιχείων στρατευσίμων

Τίθεται την Τρίτη σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα του Υπουργείου Άμυνας για υποβολή των στοιχείων όσων συμπληρώνουν ή έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους

123 28 Εθνική Φρουρά, πλατφορμα, στοιχεία, Στρατός, υποβολή, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

Τίθεται την Τρίτη σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα του Υπουργείου Άμυνας για υποβολή των στοιχείων όσων συμπληρώνουν ή έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους εντός του τρέχοντος έτους (γεννηθέντες το 2006).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΜ, πρόκειται για μια φιλική και εύκολα προσβάσιμη πλατφόρμα όπου μέσα από απλές διαδικασίες όλοι οι νεαροί μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, ώστε να γίνει η αναγκαία προεργασία και προετοιμασία για την κλήση τους στην Εθνική Φρουρά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον περί Εθνικής Φρουράς Νόμο, πρόκειται για υποχρεωτική διαδικασία για όσους συμπληρώνουν το 16 έτος της ηλικίας τους. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι όσοι νεαροί δεν προχωρήσουν στην υποβολή των στοιχείων τους, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν άδεια εξόδου προκειμένου να ταξιδέψουν εκτός Κύπρου.

Για δική τους ευκολία καλούνται όλοι οι νεαροί προτού ξεκινήσουν τη συμπλήρωση της πλατφόρμας να προχωρήσουν σε εγγραφή στην Κυβερνητική Διαδικτυακή Πύλη ΑΡΙΑΔΝΗ και να έχουν σε ηλεκτρονική μορφή είτε την ταυτότητά τους (και τις δύο όψεις) είτε το πιστοποιητικό γεννήσεως. Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη μέχρι την 31η Μαρτίου 2022.
Πηγή: ΚΥΠΕ