Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον 32χρονο για τις δύο Ρωσίδες

Σε μια προσπάθεια η Αστυνομία να γνωρίζει σε ποιαν από τις δύο γυναίκες ανήκει το αίμα που εντοπίστηκε στον Κ. Αμίαντο, θα ζητήσει τη βοήθεια της Ιντερπόλ.

διπλό εγκλημα, εξαφάνιση, Λάρνακα, Ρωσίδες

Σε στενό ανακριτικό κλοιό βρίσκεται ο 32χρονος Σύρος που τελεί υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων για την απαγωγή δύο γυναικών από τη Ρωσία, ο οποίος καθημερινά περνά από αλλεπάλληλες ανακρίσεις στο ΤΑΕ Λάρνακας με σκοπό να δώσει εξηγήσεις για τα όσα συνέβησαν στο εξοχικό στον Κάτω Αμίαντο.

Οι έρευνες γύρω από το εξοχικό προς εντοπισμό των δύο Ρωσίδων, ηλικίας 43 και 33 ετών, διακόπηκαν χθες αφού δεν έφεραν αποτέλεσμα, ενώ συνεχίστηκε η λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα, κυρίως στη Λάρνακα αλλά και τη Λεμεσό. Επίσης, αναμένονται τα στοιχεία από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του υπόπτου όπως και ενός τηλεφώνου μιας από τις δύο γυναίκες για να φανούν οι κλήσεις που έγιναν πριν την μετάβασή τους στον Κάτω Αμίαντο στις 17 Νομεβρίου, αλλά και μετά. Επίσης, αναζητείται το στίγμα που είχαν σήμα τα κινητά ώστε να φανεί η τυχόν διαδρομή που κινήθηκαν οι κάτοχοί τους.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι δύο γυναίκες χρησιμοποιούσαν κινητά που δεν ήταν καταχωρημένα και ίσως να μην εντοπιστούν τα δεδομένα τους, ενώ σημειώνεται ότι στο εξοχικό δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε προσωπικό των δύο. Ο Σύρος είχε έρθει σε επαφή με τις δύο μέσω κινητού τηλεφώνου που δημοσιεύτηκε σε αγγελία, ωστόσο το κινητό αυτό δεν είναι καταχωρημένο σε κανέναν πάροχο.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι έξω από το εξοχικό βρέθηκαν δύο χρησιμοποιημένα φυσίγγια τα οποία παραλήφθηκαν για βαλλιστικές εξετάσεις. Ο Σύρος είναι κυνηγός και διαθέτει κυνηγετικό όπλο και έχει δώσει κάποιους ισχυρισμούς που θα διερευνηθούν.

Στο μεταξύ, άφαντος παραμένει ο 23χρονος Σύρος που καταζητείται από την Αστυνομία σε σχέση με την εξαφάνιση των δύο. Οι ανακριτές επικεντρώνονται στον ρόλο του 23χρονου Σύρου, στις σχέσεις που είχαν οι δύο και κυρίως αν βρισκόταν και αυτός στην εξοχική κατοικία στον Αμίαντο κατά το επίμαχο διάστημα. Τον 23χρονο κατονόμασε ο 32χρονος, ο οποίος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι εκείνος μπορεί να ξέρει πού βρίσκονται οι δύο γυναίκες. «Ίσως να τις έπιασε αυτός, ρωτήστε τον», ανέφερε ο συλληφθείς.

Ο 23χρονος που αναζητείται για την υπόθεση, είναι πρόσωπο γνωστό στις αστυνομικές Αρχές της Λεμεσού για άλλες υποθέσεις που αφορούν ναρκωτικά και διαρρήξεις. Μάλιστα τον καταζητούσαν για διαρρήξεις και κλοπές.

Αυτό που πονοκεφαλιάζει τους ανακριτές είναι το τι πήγε λάθος στο εξοχικό και που πιθανόν να οδήγησε στο διπλό έγκλημα. Το γεγονός ότι τα ίχνη των δύο Ρωσίδων εξαφανίστηκαν από τις 17 Νοεμβρίου και οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στο υπόγειο του εξοχικού και σε εκσκαφέα που ταυτίστηκαν με τη μία, παραπέμπουν σε έγκλημα. Απομένει να εξευρεθούν στοιχεία για το ποιος προέβη στην ειδεχθή πράξη και γιατί.

Επίσης, σε μια προσπάθεια η Αστυνομία να γνωρίζει σε ποιαν από τις δύο γυναίκες ανήκει το αίμα που εντοπίστηκε στον Κ. Αμίαντο, θα ζητήσει τη βοήθεια της Ιντερπόλ. Συγκεκριμένα, θα σταλούν δείγματα γενετικού υλικού από συγγενείς πρώτου βαθμού των δύο εξαφανισμένων γυναικών ώστε να συγκριθούν με αυτά που βρέθηκαν, για να γνωρίζουν οι Αρχές σε ποιαν ακριβώς ανήκει το αίμα.

Ο 32χρονος μετά που έφυγε από το εξοχικό, μετέβη στη Λεμεσό και τη Λάρνακα, όπου χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα της μιας από τις δύο Ρωσίδες, η οποία βρέθηκε μαζί με την ταυτότητά της και παραλήφθηκαν. Η ενέργεια αυτή δείχνει πολλά για τους ανακριτές που διερωτούνται γιατί μια κοπέλα που συνευρέθηκε με κάποιον να του δώσει τη βίζα της και την ταυτότητά της. Ο Σύρος δίνει κάποιον ισχυρισμό που μελετάται, ενώ από προχθές ζήτησε τις υπηρεσίες δικηγόρου.

Αναμένονται αποτελέσματα από εξετάσεις

Χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι και η πιο μικρή πληροφορία ίσως να είναι πολύτιμη για τους ανακριτές, γι’ αυτό και κάλεσε το κοινό που μπορεί να γνωρίζει κάτι να το αναφέρει στις Αρχές. Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν δεν συλληφθεί ο 23χρονος καταζητούμενος, να δοθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του στη δημοσιότητα, προκειμένου να βοηθήσει το κοινό στον εντοπισμό του.

Ο κ. Ανδρέου μας ανέφερε ότι κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν προχθές μέσα και έξω από το εξοχικό στον Αμίαντο, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν νέα τεκμήρια που στάληκαν ήδη για επιστημονικές εξετάσεις. «Τα τεκμήρια που έχουν παραληφθεί και έχουν ταυτοποιηθεί με συγκεκριμένα πρόσωπα είναι από τις έρευνες που έγιναν στις 26 Νοεμβρίου. Οι έρευνες στον συγκεκριμένο χώρο έχουν ολοκληρωθεί. Είναι μια μεγάλη έκταση και εάν προκύψει συγκεκριμένη μαρτυρία για τον χώρο ή αλλού, θα μεταβούμε εκεί για περαιτέρω εξετάσεις.»

Ο ίδιος εξήγησε ότι τεκμήρια έχουν εντοπιστεί τόσο στην οικία όσο και στην κατοχή του 32χρονου υπόπτου, τα οποία “άνοιξαν” τον δρόμο για διερεύνηση εγκληματικής ενέργειας αναφορικά με την εξαφάνιση των δύο γυναικών.

Το αδίκημα που διερευνάται εναντίον του είναι η συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και η απαγωγή.

philenews.com