Σιζόπουλος: Ανοιχτή πρόσκληση δημόσιας συζήτησης στους διαφωνούντες (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σιγά σιγά ξεκαθαρίζει το σκηνικό και αποκαλύπτονται και οι σκοπιμότητες και τα συμφέροντα"

4a8576d1b00474e5b2e39b67d5f7236d

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος σχολίασε ότι σιγά σιγά ξεκαθαρίζει το σκηνικό και αποκαλύπτονται και οι σκοπιμότητες και τα συμφέροντα τα οποία στην ουσία κάποιοι προσπαθούν να ποδηγετήσουν το κόμμα, κάποιοι προσπαθούν να το παγιδεύουν το κόμμα και κάποια να το απαξιώσουν.

Τόνισε όμως ότι η ΕΔΕΚ δεν απαξιώνεται, δεν ποδηγετείται και όλοι αυτοί που ουσιαστικά εμφανίζονται με αυτόν τον τρόπο ως υπερασπιστές, εγώ θα ήθελα πραγματικά να πουν και να απαντήσουν σε μερικά βασικά ερωτήματα.

Κληθείς να σχολιάσει την σκληρή στάση που του αποδίδουν απέναντι σε ιστορικά στελέχη του κόμματος, ο κ. Σιζόπουλος αναρωτήθηκε σε ποια ιστορικά στελέχη έχει συμπεριφερθεί σκληρά και ποιόν έχει αποκλείσει από το κόμμα. «Ακόμη και ανθυποψήφιοι μου στις εκλογικές διαδικασίες όχι μόνο βρίσκονται στο κόμμα, αλλά τους έχω αναθέσει και καθήκοντα. Ποιο άλλο κόμμα έχει όλες τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων ανοιχτές ακόμη και στα ΜΜΕ. Ποιος άλλος πρόεδρος κόμματος τόλμησε να βάλει περιορισμό στις θητείες συμπεριλαμβανομένου και του αξιώματος του προέδρου;

Όλα αυτά λοιπόν, πρόσθεσε, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και όλοι αυτοί που έχουν διαφορετική άποψη, έχουν δύο επιλογές, η μία είναι να έρθουν στα συλλογικά όργανα του κόμματος να πουν τις απόψεις τους, να ακούσει ο κόσμος, να τις θέσουν σε ψηφοφορία και αποφασίσει ο κόσμος ελεύθερα. Και το δεύτερο επειδή θεωρούν κάποιοι ότι η σιωπή πολλές φορές είναι ενδεχομένως ενοχή, δεν είναι ενοχή αλλά υπευθυνότητα. Απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση δημόσιας συζήτησης, σε όλους αυτούς που διαφωνούν και αν τολμούν ας έρθουν.

Όσο αφορά τις δηλώσεις του βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου ότι προκύπτει ζήτημα δημοκρατίας στην ΕΔΕΚ και για αυτό ευθύνεται ο Πρόεδρος του κόμματος, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε «πότε ο κύριο Ευσταθίου προσήλθε τον τελευταίο χρόνο σε οποιαδήποτε συνεδρία του κόμματος, για να εκφράσει την άποψη του; Δεύτερο, πόσο ο ίδιος σέβεται το καταστατικό του κόμματος; Τρίτο, υπήρξε μια ομόφωνη απόφαση της κεντρικής επιτροπής με βάση την οποία θα γινόταν το εκλογικό συνέδριο του κόμματος και καθόρισε και την διαδικασία και με ποιο μητρώο θα γίνουν οι εκλογές, γιατί δεν την αμφισβήτησε κανείς, γιατί θυμήθηκαν κάποιοι να αμφισβητήσουν το μητρώο ή την διαδικασία όταν μετά την εκλογική πανωλεθρία στην Πάφο και στη Λεμεσό; Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν όταν κάποιοι κακόπιστα προσέφυγαν στο δικαστήριο για να ακυρώσουν εκλογικές διαδικασίες»;

Δείτε το βίντεο