Σκέψεις για επιβολή «εμποδίων» στην έκδοση MOT οχήματος – Ποια η προϋπόθεση

Σκέψεις για επιβολή «εμποδίων» στην έκδοση MOT οχήματος - Ποια η προϋπόθεση

1652e217f4b23b 13

Η πρόθεση για μη ανανέωση του πιστοποιητικού καταλληλότητας οχήματος (MOT), στις περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες τους δεν ανταποκριθούν σε ειδοποίηση για ανάκληση εξαρτημάτων από το αυτοκίνητό τους, εκφράστηκε χθες ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής.

Όπως ανέφερε στο Πρωτοσέλιδο ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής, Κώστας Κώστα, από το 2017 εκδόθηκαν 98,000 ειδοποιήσεις για ανακλήσεις εξαρτημάτων αυτοκινήτων στην Κύπρο, με μόλις 46,000 να εκτελούνται.

Όπως είπε, πολύς κόσμος δεν ξέρει ότι πρέπει να αντικαταστήσει κάποιο εξάρτημα, διότι οι επιστολές ενημέρωσης που αποστέλλονται, δεν είναι συστημένες.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία, σημείωσε ότι ευθύνη για ενημέρωση έχουν οι αντιπροσωπείες, ενώ αν δεν ανταποκριθούν οι ιδιοκτήτες, ενημερώνεται το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, για λήψη περαιτέρω μέτρων.

Πάντως, επί Καρούσου, υπέδειξε ο κ. Κώστα, προωθήθηκε η εφαρμογή διαδικασίας για «εμπόδια» στην έκδοση ΜΟΤ αν δεν εκτελεστεί μία ανάκληση ελαττωματικού εξαρτήματος, η οποία άρχισε να εφαρμόζεται μόλις φέτος.

Γίνονται σκέψεις, είπε, να ανακαλείται το MOT πολύ πιο γρήγορα από τα δύο χρόνια (διάστημα ανάμεσα στους ελέγχους οχημάτων) σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι υπάρχει κενό στην ενημέρωση, ενώ εξέφρασε την πρόθεση για δημιουργία μηχανισμού ενημέρωσης κι ελέγχου.

«Πρέπει να κάνεις οτιδήποτε μπορείς για να σώσεις έστω και μια ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.