Σκότωσαν το «Αλεξούι» – Η σύνδεση με φόνο Καλογερόπουλου

Σε κόκκινο συναγερμό η Αστυνομία - Εκτέλεσαν δύο «συμβόλαια θανάτου»

IMG 2007 Αστυνομία, δολοφονία

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι Διωκτικές Αρχές μετά το νέο δολοφονικό χτύπημα εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη γνωστού ως «Αλεξούι» το οποίο διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης (31/10). Η δολοφονία κατά του Μαυρομιχάλη σημειώθηκε γύρω στις 21:00, όταν αυτός βρισκόταν εντός της οικίας του και συγκεκριμένα στο μπαλκόνι του διαμερίσματος του στην οδό Βερενίκης στην Ακρόπολη. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο δράστης – ελεύθερος σκοπευτής ήταν κρυμμένος στη στέγη απέναντι πολυκατοικίας και τον τραυμάτισε με μια σφαίρα στην κοιλιακή χώρα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το θανάσιμο κτύπημα προκάλεσε καρδιακή ανακοπή στο θύμα.

Η δολοφονία κατά του Μαυρομιχάλη σημειώθηκε γύρω στις 21:00, όταν αυτός βρισκόταν εντός της οικίας του και συγκεκριμένα στο μπαλκόνι του διαμερίσματος του στην οδό Βερενίκης στην Ακρόπολη.

Η σκηνή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζοντας» την περιοχή για συλλογή τεκμηρίων. Ο Μαυρομιχάλης, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και παρά τις προσπάθειες των ιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του περί της 1ης πρωινής ώρας.

IMG 2008 Αστυνομία, δολοφονία

Η σύνδεση με το φόνο στη Λεμεσό

Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αστυνομικών Αρχών, είναι πως η εκτέλεση του Μαυρομιχάλη συνδέεται έμμεσα με τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός το πρωί της Δευτέρας (30/10) στη Λεμεσό.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι Διωκτικές Αρχές κλείνουν προς το σενάριο ότι τα δύο μαφιόζικα χτυπήματα είναι επίδειξη ισχύος από εισαγόμενους ψυχρούς εκτελεστές άλλων στρατοπέδων.

Το γεγονός αυτό, αποδεικνύεται και με τον τρόπο που έδρασαν και στις δύο περιπτώσεις αφού τον Καλογερόπουλο τον εκτέλεσαν σε πολυσύχναστο σημείο της Λεμεσού, το οποίο χρησιμοποιούν πολίτες είτε για κολύμπι, είτε για τον καθημερινό τους περίπατο, ενώ τον Μαυρομιχάλη τον πυροβόλησαν στην οικία του.

Τα δύο θύματα, είχαν καλές σχέσεις μεταξύ τους, με τις Αρχές να εκτιμούν πως δεν επρόκειτο για αντίποινα. Οι προσοχή των Αρχών φέρεται να είναι στο παρόν στάδιο σε αλλοδαπά στοιχεία εισαγόμενης μαφίας που ενδεχομένως να θέλουν να δημιουργήσουν αποτύπωμα στη χώρα.

Κάτω από τη μύτη μυστικών υπηρεσιών εκτέλεσαν τα συμβόλαια θανάτου

Οι εγκληματικές πράξεις σε μία περίοδο που στην Κύπρο λόγω του πολέμου στο Ισραήλ, υπάρχει έντονη δραστηριότητα ξένων υπηρεσιών και συστημάτων παρακολούθησης από άλλες χώρες, φανερώνουν το μεγάλο θράσος που έχουν οι εκτελεστές αφού θεωρητικά σε περίπτωση διαφυγής τους από το νησί, τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και οδοφράγματα είναι αυξημένα. Πάντως ο φόβος για νέο κύκλο αίματος είναι ορατός αφού δεν αποκλείεται να υπάρξουν αντίποινα ή ακόμη και συνέχιση του «ξεκαθαρίσματος» με τις Αστυνομικές Αρχές να καλούνται να λάβουν μέτρα. Ήδη οι Αρχές κάνουν ανεπίσημα λόγο για πιθανό νέο κύκλο αίματος. Η νέα γκανγκστερική δολοφονία ταράζει τα νερά στην ηγεσία της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε μια περίοδο όπου λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή η εσωτερική ασφάλεια της χώρας θεωρείτο ως αυξημένη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Ποιος ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης

Το Αλεξούι, ήταν γνωστό πρόσωπο στις Αστυνομικές Αρχές, αφού το όνομά του φιγούραρε για αρκετές εγκληματικές ενέργειες και για υποθέσεις ναρκωτικών ενώ ασχολείτο και με νυχτερινές δραστηριότητες της Λευκωσίας. Θυμίζουμε πως το όνομα του Μαυρομιχάλη συνδέθηκε με την υπόθεση απόπειρας φόνου του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλος «Γλύκας» που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017, ωστόσο μετά από απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας αθωώθηκε.

Πηγή: Καθημερινή