Σουτζιής: Το stop list και η σούβλα του πράκτορα 007 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κ. Σουτζιής μίλησε για όσα βίωσε από τη μέρα σύλληψης του μέχρι την απελευθέρωση του

D4C5AC70 DF74 4446 8A8F 6BAC7D1C54D6

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Ανδρέας Σουτζιής ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος από τα κρατητήρια των κατοχικών αρχών. Ο κ. Σουτζιής μίλησε για όσα βίωσε από τη μέρα σύλληψης του μέχρι την απελευθέρωση του.

Αρχικά ανέφερε ότι μάλλον η καμαριέρα του ξενοδοχείου όπου διέμενε στα κατεχόμενα είναι αυτή που τον κάρφωσε. «Βρήκε τον ασύρματο και το είπε στο αφεντικό της και αυτός ειδοποίησε την αστυνομία».

Συμπλήρωσε ότι οι συνθήκες κράτησης ήταν καλές. «Η συμπεριφορά των κατοχικών αρχών ήταν καλή και δεν με βασάνισαν. Ήταν πολιτισμένοι».
Επεσήμανε ότι σοκαρίστηκε όταν του φόρεσαν χειροπέδες. «Έχασα το έδαφος κάτω από τα πόδια μου. Είχε δημοσιογράφους και έβγαζαν βίντεο. Διερωτώμουν αν θα με δουν οι συγγενείς μου με τις χειροπέδες».

Συμπλήρωσε ότι στο «δικαστήριο» χαμογελούσε. «Είχα πλήρη άγνοια του κινδύνου και συμπεριφερόμουν χαλαρός. Έχω τρομερό παράπονο από τους δημοσιογράφους γιατί δημοσίευαν τις χειρότερες μου φωτογραφίες».

Ο κ. Σουτζίης ανέφερε ότι στην τελευταία του παρουσία στο «δικαστήριο» φόρεσε καλά ρούχα και γραβάτα με τους δημοσιογράφους να επιλέγουν να φωτογραφίζουν μόνο την πλάτη του. «Ήταν σκόπιμο για να μην φαίνεται ότι είμαι άνετος. Ήταν για εξευτελισμό».

Τόνισε ότι οι κατοχικές αρχές ήθελαν να τον τιμωρήσουν. «Ήθελαν να εξευτελίσουν το κίνημα υπέρ της λύσης και της επανένωσης». Συμπλήρωσε ότι από παλιά είχε φωτογραφίες με αξιωματούχους ενώ βρήκαν και φωτογραφίες του ως έφεδρος με το όπλο.

Ακόμη, είπε ότι στη φυλακή ένιωσε πλήρη εγκατάλειψη από το κράτος. «Δεν είχα καμία επικοινωνία και όταν ερχόταν κάποιος να με επισκεφθεί μου το έλεγαν». Ξεκαθάρισε ότι στη συνέχεια έμαθε ότι κινήθηκε ολόκληρος ο κυβερνητικός μηχανισμός για να τον απελευθερώσουν. «Η Κυβέρνηση κίνησε γη και ουρανό», είπε.
Ο κ. Σουτζιής διευκρίνισε βρίσκεται στο stop list. «Θα το πολεμήσω γιατί θέλω να πηγαίνω στο χωριό μου και όπου αλλού θέλω».

Επιπλέον, ανέφερε ότι του έλειψαν οι κόρες του. «Όταν απελευθερώθηκα η μικρή μου κόρη έκλαιγε από τη χαρά της. Μου έκαναν πάρτι και μου έγραψαν σε ένα πανό «καλώς τον πράκτορα 007». Πήρα χίλια μηνύματα που με ρωτούν πότε θα κάνω σούβλα».

Δείτε το βίντεο: