Στα καθήκοντα τους τα μέλη ΜΜΑΔ – Ολοκληρώνεται η έρευνα για την απόδραση του ισοβίτη

Στα καθήκοντα τους επιστρέφουν τα τρία μέλη της ΜΜΑΔ

cyprus police thumb large Απόδραση ισοβίτη, Ημέρα Αστυνομίας

Στα καθήκοντα τους επιστρέφουν τα τρία μέλη της ΜΜΑΔ που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα για την υπόθεση της απόδρασης του ισοβίτη Θεόδωρου Θεοφάνους, ενώ προς ολοκλήρωση οδεύει η έρευνα του ερευνώντα λειτουργού της υπόθεσης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι τα τρία μέλη της ΜΜΑΔ επιστρέφουν σήμερα στα καθήκοντα τους, καθώς έληξε το διάστημα της διαθεσιμότητας τους μετά την απόδραση του Θεοφάνους.

Η έρευνα του αξιωματικού της Αστυνομίας που ορίστηκε ως ερευνών λειτουργός για την υπόθεση, πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου, βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αναμένεται σύντομα η έκθεση του μαζί με τις εισηγήσεις να σταλεί στην ηγεσία της Δύναμης.

Στη συνέχεια, θα εξεταστούν οι εισηγήσεις του ανακριτή και το κατά πόσον προκύπτουν πειθαρχικά αδικήματα εναντίον των τριών μελών της ΜΜΑΔ. Τα τρία μέλη της ΜΜΑΔ ήταν υπεύθυνα, μαζί με τέσσερις δεσμοφύλακες, για τη μεταφορά του Θεοφάνους από τις Κεντρικές Φυλακές στην οικία του και την επίβλεψή του κατά την παραμονή του στον χώρο.

Υπενθυμίζεται πως ο Θεόδωρος Θεοφάνους, γνωστός και ως κομμωτής, είχε αποδράσει από την πατρική του οικία στα Χολετριά της Πάφου, στις 26 Σεπτεμβρίου. Συνελήφθη από την Αστυνομία σε κεντρικό σημείο της Λεμεσού τέσσερις μέρες αργότερα.

Η υπόθεση είχε επιφέρει την παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεοδώρου και του Υπαρχηγού, Δημήτρη Δημητρίου, καθώς και του Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών, Χάρη Φιλιππίδη. Στη θέση τους διορίστηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Θεμιστός Αρναούτης στη θέση του Αρχηγού, ο Πανίκος Σταύρου στη θέση του Υπαρχηγού και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών.

Πηγή: ΚΥΠΕ