Στα τεστ εστιάζονται οι αλλαγές στο αναθεωρημένο Πρωτόκολλο της ΚΟΠ

Έτσι θα διεξάγονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες σύμφωνα με το αναθεωριμένο Πρωτόκολλο

imagew 12 1 Κύπρος, Ποδόσφαιρο, ΤΕΣΤ

Τα τεστ στα οποία πρέπει να υποβάλλονται όσοι δεν έχουν λάβει την τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, είναι οι αλλαγές που προκύπτουν στο αναθεωρημένο Πρωτόκολλο διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων βάσει νέων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, αυτό που ισχύει από εδώ και πέρα είναι ότι δικαίωμα εγγραφής στο φύλλο αγώνα για όλες τις ηλικιακές Ομάδες άνω των 14 ετών που αγωνίζονται στα Πρωτάθλημα της ΚΟΠ, έχουν μόνο όσοι πληρούν ένα από τα πιο κάτω.

1. Άτομα που έλαβαν την ενισχυτική/3η δόση εμβολίου.
2. Άτομα που κατέχουν πιστοποιητικό με αρνητικό αποτέλεσμα από PCR ή rapid test, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί τη προηγούμενη ημέρα του αγώνα ή την ημέρα του αγώνα.
Τα rapid test για να γίνονται αποδεκτά, θα πρέπει να διενεργούνται μόνο από εγκεκριμένα / πιστοποιημένα κλινικά εργαστήρια ή τα κατά τόπους σημεία του κράτους.

Οι Ομάδες υποχρεούνται να προσκομίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία όπως αναγράφονται πιο πάνω στον διαιτητή για έλεγχο πριν την έναρξη του αγώνα.

Σε σχέση με την αναβολή αγώνων, εξακολουθεί να ισχύει ότι και στο προηγούμενο πρωτόκολλο, όπως πιο κάτω:

Για τo Πρωτάθλημα CYTA Α Κατηγορίας

Σε περίπτωση που υπάρχουν 4 θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές στην ίδια ομάδα οι οποίοι είναι στο κατάλογο Α, της ομάδας Ανδρών του σωματείου, τότε οι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι εντός 7 ημερών από το πρώτο θετικό κρούσμα, μετά από αίτημα του Σωματείου, αναβάλλονται.

Για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες

Για τις πρώτες δύο αγωνιστικές του Πρωταθλήματος, σε περίπτωση που υπάρχουν 4 θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές στην ίδια ομάδα οι οποίοι αποδεδειγμένα προπονούνται και αγωνίζονται με την ομάδα Ανδρών του σωματείου, τότε οι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι εντός 7 ημερών από το πρώτο θετικό κρούσμα, μετά από αίτημα του Σωματείου, αναβάλλονται.

Από την 3η αγωνιστική, Ομάδα θα δικαιούται να αιτηθεί αναβολής αγώνων εντός 7 ημερών από το πρώτο θετικό κρούσμα, σε περίπτωση που έχει 4 Ποδοσφαιριστές της, επιβεβαιωμένα θετικούς στην νόσο COVID – 19, οι οποίοι τους τελευταίους δύο αγώνες πριν το πρώτο θετικό κρούσμα ήταν γραμμένοι στο φύλλο αγώνα.