Στάση εργασίας δασκάλων: «Σε ένα βαθμό ταλαιπώρησε τους γονείς»

Πάντα μια στάση εργασίας ταλαιπωρεί κάποιο κόσμο

1233 8 Στάση εργασίας

Ο Α΄Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Δημήτρης Μικελλίδης ανέφερε πως πάντα μια στάση εργασίας ταλαιπωρεί κάποιο κόσμο, όπως και η σημερινή στάση εργασίας των εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης, προσθέτοντας πως σε ένα βαθμό ταλαιπώρησε κυρίως τους γονείς.

Θεωρώ ότι οι γονείς, είπε ο κ. Μικελλίδης, έλαβαν υπόψη το γεγονός ότι δεν θα υπήρχε φύλαξη των παιδιών το πρωί και φρόντισαν έτσι ώστε τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο με ασφάλεια, την ώρα που έπρεπε να πάνε. Είπε ακόμη πως τα συνεργεία για την διενέργεια των “test to stay” λειτούργησαν κανονικά από τις 07:00 το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένο, ακόμη και στα σχολεία τα οποία απεργούσαν έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τα παιδιά που χρειαζόταν.

Από εκεί και πέρα συνέχισε, τα σχολεία επαναλειτούργησαν στις 08:25 το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένο και λειτουργούν ομαλά. Είναι μια νέα εβδομάδα, είπε ο κ. Μικελλίδης, σημειώνοντας πως θα συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς και με την ίδια προσπάθεια τόσο για την στελέχωση των σχολείων, όταν υπάρχει ανάγκη αντικαταστάσεων, όπως έπρατταν μέχρι τώρα. Είπε ακόμη πως είναι καλά γνωστό ότι στην Πάφο δεν είχαν κανένα πρόβλημα στελέχωσης, και πως θα συνεχίσουν τη διενέργεια των διαγνωστικών εξετάσεων για την παραμονή στο σχολείο με την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα σε ότι αφορά την επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου.

Ακολούθως ο κ. Μικελλίδης αναφέρθηκε στην πολύ καλή επικοινωνία που έχει για διάφορα ζητήματα με την πρόεδρο της ΠΟΕΔ Πάφου Μάριο Θεοδώρου. Ξέρουν πολύ καλά, είπε, ότι είναι έγνοια μας η ασφάλεια υγείας και όλα τα άλλα σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, σημειώνοντας πως έχουν δει και οι ίδιοι πόσο συμπαραστέκονται ως Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Πρόσθεσε ακόμη, πως «οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας της Δημοτικής είναι ένα τρίγωνο το οποίο λειτουργεί με ένα τρόπο ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», σημειώνοντας παράλληλα πως «δεν μπορεί κάποιο από τα γρανάζια αυτής της μηχανής να στραβώσει γιατί θα στραβώσει το όλο σύστημα».

Ο κ. Μικελλίδης παρατήρησε πως μπορεί να είναι μικρή η Επαρχία Πάφου, ωστόσο συνέχισε, δεν λείπουν ποτέ τα θέματα. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εμφανιστεί το οτιδήποτε και η καλή συνεργασία και η κατανόηση μεταξύ όλων των φορέων είναι πολύ σημαντική στο να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε εμφανιστεί για το κέντρο αυτού του τριγώνου που είναι τα παιδιά, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ