Διασωληνωμένη 22χρονη έγκυος με κορωνοϊό στο ΓΝ Λευκωσίας (ΒΙΝΤΕΟ)

ΧΑΡΙΛΑΟΥ: "Ελπίζουμε ο κόσμος να καταλάβει επιτέλους ότι ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις"

c2e1effdf1d15b89767a656c98be8f48 Coronavirus, έγκυος, ΜΕΘ

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, αφού η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων έφερε αύξηση στους νοσηλευόμενους στη ΜΕΘ του νοσοκομείο.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», από χθες στη Μονάδα Εντατική Θεραπείας νοσηλεύεται διασωληνωμένη 22χρονη έγκυος λόγω πνευμονίας από κορωνοϊό.

Η 22χρονη βρίσκεται στη 18η βδομάδα κύηση και είναι η πρώτη περίπτωση γυναίκας που είναι έγκυος σ΄αυτή την ηλικιακή ομάδα που χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Την ίδια ώρα άλλα δύο νεαρά άτομα βρίσκονται στη ΜΕΘ χωρίς να έχουν ιστορικό εμβολιασμού αλλά ούτε ιατρικό ιστορικό με υποκείμενα νοσήματα που να δικαιολογούν την εισαγωγή τους. Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 35 και 45 ετών.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πάμπος Χαριλάου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΟκΥΠΥ. Αρχικά ο κ.Χαριλάου αναφέρθηκε στο περιστατικό που σόκαρε την κοινή γνώμη, με τη νεαρή έγκυο η οποία νοσηλεύεται στην Εντατική του Νοσοκομείου Λευκωσίας, με σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια.

«Δυστυχώς νοσηλεύεται μια έγκυος που διανύει τη 19η βδομάδα στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Εισήχθη στο ΓΝΛ και λόγω σοβαρής αναπνευστικής ανεπάρκειας διακομίσθηκε στη ΜΕΘ», είπε ο κ.Χαριλάου.

«Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από θεράποντες ιατρούς να πάει καλά και η νεαρή αλλά και το παιδί. Ευχόμαστε ότι τις επόμενες μέρες θα βγει από την αναπνευστική υποστήριξη. Είναι η πρώτη φορά που νοσηλεύεται εγκυμονούσα και μάλιστα αυτής της ηλικίας. Ελπίζουμε ο κόσμος να καταλάβει επιτέλους ότι ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις.

Ο ιός κτυπά ανελέητα εκεί που βρίσκει πρόσφορο έδαφος, ειδικά στους ανεμβολίαστους. Δεν μιλώ για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Η συντριπτική όμως πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι και μιλάμε για σοβαρά περιστατικά. Ο χρόνος παραμονής των ασθενών είναι ο ίδιος με τις προηγούμενες περιόδους», υπογράμμισε ο κ.Χαριλάου.

Πηγή: Sigmalive