Στην ΑΔΕ Αμμοχώστου ο Αρχηγός της Αστυνομίας

Συγκινημένος αποχαιρέτησε τους συναδέλφους

viber image 2020 06 24 11 54 21 exclusive, αρχηγός αστυνομίας, Αστυνομία, Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου

Κατάθεση αναμένεται να δώσει σήμερα, με δική του πρόθεση, ο λειτουργός της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αναφορικά με τις καταγγελίες για παρενόχληση ανηλίκων στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμυθιά.

Σε δηλώσεις μετά την επίσκεψή του στην ΑΔΕ Αμμοχώστου στο πλαίσιο της επικείμενης αποχώρησής του από την Αστυνομία, ο Αρχηγός της Αστυνομία Κύπρος Μιχαηλίδης απαντώντας σε ερώτηση είπε πως «αυτή η υπόθεση θεωρείται σοβαρή λόγω της μορφής και της των καταγγελιών που έχουν γίνει. Από την πρώτη στιγμή αυτεπάγγελτα έχουμε δώσει οδηγίες να διερευνηθεί η υπόθεση, ήδη έχει αρχίσει η διερεύνηση, έχει κληθεί συγκεκριμένος λειτουργός να δώσει εκείνα που ανέφερε σε δικές του τοποθετήσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προσέλθει. Ωστόσο ο λειτουργός εξέφρασε τη πρόθεση να προσέλθει για κατάθεση εντός της ημέρας, οπότε θα προχωρήσουμε άμεσα στη διερεύνηση αυτής της σοβαρής υπόθεσης και να δούμε ποια αδικήματα ακριβώς διαπράχθηκαν».

Σε ερώτηση κατά πόσον θα προχωρήσει η Αστυνομία σε συλλήψεις για την υπόθεση, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως «αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάθεση που θα δώσει ο λειτουργός».

Όσο αφορά την επίσκεψη του στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, ο Αρχηγός της Αστυνομία είπε πως «είναι μια τελευταία συνάντηση πριν την αποχώρησή μου από τις τάξεις της Αστυνομίας. Ήταν μια συγκινητική συνάντηση αφού αρκετά από τα στελέχη της Διεύθυνσης είναι γνωστά αφού ήταν φοιτητές στην Αστυνομική Ακαδημία όπου διετέλεσα εκπαιδευτής, έχουμε θυμηθεί παλιές υποθέσεις που διερευνήσαμε από κοινού».

Πρόσθεσε ότι έδωσε τις τελευταίες του ευχές και ευχαριστίες προς τα στελέχη της ΑΔΕ Αμμοχώστου και τον Διευθυντή και «κάποιες τελευταίες συμβουλές για να παραμείνουν προσηλωμένοι στην αποστολή της Αστυνομίας, για στενή συνεργασία με την νέα ηγεσία της Δύναμης και μακριά από οποιεσδήποτε διαπλοκές και υποθέσεις διαφθοράς. Η κοινωνία περιμένει πάρα πολλά από την Αστυνομία γι’ αυτό πρέπει πάντα να βρισκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες αυτές καταστάσεις που ζει ο τόπος μας, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα», σημείωσε.

Πρόσθεσε πως «αποχωρώ περήφανος γιατί έχω υπηρετήσει από το πόστο του Αρχηγού, αλλά και από τα υπόλοιπα πόστα που έχω περάσει κατά τη διαδρομή των 43 ετών που βρίσκομαι στην Αστυνομία».

Ο κ. Μιχαηλίδης ευχήθηκε τόσο στο νέο Αρχηγό της Αστυνομίας όσο και στο νέο Υπαρχηγό «κάθε επιτυχία. Θεωρώ ότι είναι δύο εξαίρετοι συνάδελφοι που έχουν διαπρέψει καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στην Αστυνομία, γνώστες του αντικειμένου, νομικοί, καταρτισμένοι και με τέτοια μόρφωση που θεωρώ δεδομένο ότι θα πετύχουν στην αποστολή τους», είπε.

Ανέφερε πως «η Αστυνομία έχει πολλά προβλήματα και πολλές ελλείψεις και χρειάζεται σίγουρα να ενισχυθεί η Δύναμη σε έμψυχο υλικό, να αποκτηθούν όλες εκείνες οι υποδομές που χρειάζεται η Αστυνομία για να μπορεί ο αστυνομικός να εργάζεται σε τέτοιο εργασιακό περιβάλλον που να βοηθά στην επιτέλεση του έργου και της αποστολής του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Πρόσθεσε πως «η ΑΔΕ Αμμοχώστου μεταφέρθηκε σε νέα κτίρια και χρειάζονται τέτοια κτίρια για τις υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις και καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια από πλευράς της κυβέρνησης για να μπορέσουν και οι άλλες ΑΔΕ να αποκτήσουν νέα στέγη».

Κληθείς να αναφέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον Κύπρο Μιχαηλίδη είπε πως θα έχει «ξεκούραση, αφού ειδικά το τελευταίο διάστημα οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες που μας έχουν κουράσει. Νομίζω όμως ότι τα καταφέραμε και είμαστε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά χρειάζεται ξεκούραση και χρειάζεται όλοι να σκεφτούμε οικογενειακώς τα επόμενα βήματα».

Ταυτόχρονα είπε πως «δεν έχω κάνει απολύτως καμία σκέψη για πολιτική καριέρα ούτε για οτιδήποτε άλλο. Ακούω και εγώ τα διάφορα σενάρια και χαμογελώ γιατί ο τελευταίος που έχει το λόγο είναι ο υποφαινόμενος οπότε οι αποφάσεις θα ληφθούν εν καιρώ το δέοντι».

Ερωτηθείς κατά πόσον θα τον ενδιέφερε η πολιτική σταδιοδρομία απάντησε ότι τον ενδιαφέρει η πορεία της χώρας γιατί ένας αξιωματούχος του κράτους θα ήταν παράδοξο να μην ενδιαφέρεται για τα κοινά. “Αυτό μόνο και δεν υπάρχει τίποτε άλλο προς το παρόν», κατέληξε.

Πηγή: Famugusta.News / ΚΥΠΕ