Στο επίκετρο των νέων μέτρων τα γυμναστήρια

gymnastirio ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ, νέα μέτρα

Μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει η επιβολή επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων για ολόκληρη την Κύπρο στην αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς η κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνεται. Αντιθέτως, και τα χθεσινά 197 κρούσματα, επιβεβαιώνουν την άσχημη επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συν των άλλων ανησυχίες υπάρχουν και για τα γυμναστήρια, που αποτελούν χώρο που υπάρχουν αρκετά άτομα ταυτοχρόνως, με τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων να εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τα νέα μέτρα και το τι θα προνοούν για τις επιχειρήσεις τους.

Στην χθεσινή συνεδρία με τον Υπουργό Υγείας, η επιδημιολογική ομάδα εξέφρασε ανησυχίες για τις μεταδόσεις του ιού που παρατηρήθηκαν στα αποδυτήρια των γυμναστηρίων, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγω ότι εξετάζεται η εφαρμογή αυστηρότερου μέτρου για τα αποδυτήρια και όχι σε κλείσιμο των γυμναστηρίων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση έγινε περισσότερο για τις περιοχές της Πάφου και της Λεμεσού, που εντοπίστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα στους εν λόγω χώρους.

Επίσης, εξετάζεται και το ενδεχόμενο της λειτουργίας και άλλων αθλημάτων και σχολών κλειστού χώρου, όπως σχολές χορού, σχολές καράτε, κολυμβητήρια κ.α.

Όλες οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα αναμένεται να ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Famagusta.News