Στο «ψυγείο» αύριο η Κύπρος – Νέα πτώση της θερμοκρασίας

Στα ορεινά, στα ημιορεινά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός

08e84a349c41434a2836e8b510d3765f 2 Ελπίς, θερμοκρασία, ΠΑΓΕΤΟΣ

Το χαμηλό βαρομετρικό «Ελπίς» που σαρώνει την Ελλάδα, δεν θα επηρεάσει την Κύπρο στην ίδια ένταση, ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθης Νικολαΐδης.

Όπως ανέφερε, θα σημειωθούν βροχές στην Κύπρο, ωστόσο, οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα.

Σε ισχύ θα είναι μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες, ενώ το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές κυρίως στα παράλια, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα δυτικά.

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται σταδιακά από σήμερα το απόγευμα, ενώ λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα αύριο είπε ο κ. Νικολαΐδης.

Την ίδια ώρα σημείωσε πως απόψε θα είναι μια κρύα νύχτα, με τη θερμοκρασία στο εσωτερικό γύρω στους 3 βαθμούς, στους 8 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους -5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος ενώ κυρίως μετά το μεσημέρι, αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός.