Στο Στρασβούργο για εργασίες της Κοιν. Συνέλευσης αντιπροσωπεία της Βουλής

Στο Στρασβούργο μεταβαίνουν μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Giannake Giannake 7.width 770 10

Στο Στρασβούργο μεταβαίνουν τη Δευτέρα 25 Απριλίου μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για να συμμετάσχουν στις εργα σίες του 2ου Μέρους της Συνόδου 2022 της ΚΣΣΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25 και 29 Απριλίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους βουλευτές Νίκο Τορναρίτη (επικεφαλής), Γιώργο Λουκαϊδη και Κωστή Ευσταθίου.

Όπως αναφέρεται, τη Σύνοδο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων θεμάτων, οι συνέπειες της επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η αποϊδρυματοποίηση ατόμων με αναπηρία, η καταπολέμηση των διακρίσεων στη βάση της κοινωνικής καταγωγής, η ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Συμβουλίου της Ευρώπης και Ευρωπαϊκής Ένωσης και η διαφύλαξη και προώθηση της γνήσιας δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Τέλος, σημειώνεται πως τη Συνέλευση θα  προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς και η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ντούνγια Μιγιάτοβιτς.

Πηγή: ΚΥΠΕ