Στους 42 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος – Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Καμίνι σήμερα η Κύπρος

Screenshot 7 exclusive, θερμοκρασία, Καιρός

Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Τρίτης 04/06 στις 11:30 μέχρι τις 16:30 της ίδιας ημέρας.

Αναλυτικά ο καιρός

Ασθενής ψηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα έιναι κυρίως αίθριος. Την Παρασκευή, θα παρατηρείται στην ατμόσφαιρα αραιή σκόνη.

Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.