Στους δρόμους 46 νέα περιπολικά της Αστυνομίας και Κινητοί Σταθμοί Διοίκησης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ο ένας Κινητός Σταθμός Διοίκησης, θα διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λάρνακας και Αμμοχώστου

Screenshot 8 5

Με νέα αστυνομικά οχήματα και νέους Κινητούς Σταθμούς Διοίκησης, ενισχύεται το αμέσως επόμενο διάστημα, ο στόλος της Αστυνομίας. Πρόκειται για 46 περιπολικά, τύπου hatchback και δύο οχήματα ειδικά διαμορφωμένα για να λειτουργούν ως Κινητοί Σταθμοί Διοίκησης.

Τα 46 περιπολικά οχήματα, τύπου hatchback είναι πλήρως διαμορφωμένα για να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τα καθήκοντα των μελών της Αστυνομίας. Διαθέτουν, μια γκάμα σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, συνυφασμένου με τις ανάγκες της σύγχρονης αστυνόμευσης.

3 1

Πέραν του βασικού εξοπλισμού τους (φάροι, σειρήνα, μεγάφωνο ανακοινώσεων και προβολής), στα νέα περιπολικά, έχουν εγκατασταθεί σύστημα ελέγχου ταχύτητας (on board speed radar), σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων (ANPR), σύστημα εντοπισμού θέσης του αστυνομικού οχήματος, σύστημα ασύρματης επικοινωνίας (Tetra), καθώς και σύστημα πλοήγησης (GPS).

2 3

Τα δύο ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, διαθέτουν όλο εκείνο τον τεχνολογικό εξοπλισμό, που τους επιτρέπει να αναπτυχθούν και να λειτουργήσουν ως Σταθμοί Διοίκησης, κοντά στα σημεία διεξαγωγής αστυνομικών επιχειρήσεων. Οι δύο Κινητοί Σταθμοί Διοίκησης, διαθέτουν μεταξύ άλλων συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συστήματα διαχείρισης τηλεπικοινωνιών και σύστημα λήψης ήχου και εικόνας από το χώρο διεξαγωγής των αστυνομικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, διαθέτουν επίσης χώρο συνεδριάσεων και λήψης καταθέσεων.

Screenshot 7 9

Τα νέα περιπολικά θα διατεθούν άμεσα στις Επαρχιακές Αστυνομικές Διευθύνσεις , για κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών τους. Ταυτόχρονα, ο ένας Κινητός Σταθμός Διοίκησης, θα διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λεμεσού και Πάφου και ο δεύτερος για τις ανάγκες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Τα νέα οχήματα, επιθεώρησε χθες ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος ενημερώθηκε για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές τους.