Συγκινεί ο πατέρας του μικρού Λουκά: «Να βρεθούν δότες για όλα τα παιδιά του κόσμου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δηλώνει ευγνώμων για το κύμα συμπαράστασης που ξεσηκώθηκε για το παιδί του.

ImageHandler 5 δότης, Λούκας, πατέρας

Συνεχίζεται ο αγώνας για εξεύρεση συμβατού δότη για τον μικρό Λουκά, ο οποίος δίνει τη δική του μάχη με τη λευχαιμία.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο πατέρας του μικρού παιδιού, Αντρέας Σταύρου, ξεκαθάρισε ότι όσα ακούγονται για εντοπισμό συμβατού δότη είναι fake news, αφού κάτι τέτοιο δεν ισχύει μέχρι στιγμής, με την οικογένεια του Λουκά να αναμένει τις εισηγήσεις των γιατρών για τα επόμενα βήματα.

«Αύριο περιμένουμε να μας ανακοινώσουν τι θα κάνουμε, μετά από συζητήσεις γιατρών από Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία που είδαν την περίπτωση του Λουκά. Ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις πριν αναγκαστούμε να προχωρήσουμε με μεταμόσχευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα το παιδί βρίσκεται στο σπίτι του με την οικογένεια του, ενώ σύμφωνα με τον πατέρα του αύριο θα εισαχθεί στο νοσοκομείο με άγνωστη την ημερομηνία της επόμενης εξόδου του.

«Είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, αν και ταλαιπωρημένος από τη φαρμακευτική αγωγή. Όταν είναι σε οικείο περιβάλλον είναι καλά», σημείωσε.

Ο πατέρας του μικρού παιδιού κάλεσε τους πολίτες να ανανεώνουν τις κυψέλες του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, ενώ σημείωσε ότι από τα τελευταία δείγματα που δόθηκαν βοηθήθηκαν δύο ενήλικα άτομα.

Όσον αφορά το κύμα συμπαράστασης που ξεσηκώθηκε για τον μικρό Λουκά, ο πατέρας του δήλωσε απόλυτα συγκινημένος με την ανθρωπιά και την αγάπη που βιώνει τις τελευταίες ημέρες από τους συμπολίτες του.

Ανέφερε μάλιστα ότι είναι κάτι τέτοιες στιγμές που αισθάνεται περήφανος για τον τόπο του και που είναι Κύπριος.

«Το 2022 να είναι απαλλαγμένο από τον κορωνοϊό και από όλες τις ασθένειες που μας ταλαιπωρούν… Να βρεθούν δότες για όλα τα παιδιά του κόσμου, είναι το καλύτερο δώρο», σημείωσε κλείνοντας.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

ant1.com.cy