Συγκλονίζει πατέρας που έχασε τον τοξικομανή γιο του: «Δεν ήταν το παιδί μου»

Για τον θάνατο του γιου του, Γιώργου, από τα ναρκωτικά και την απουσία των αρμόδιων Αρχών στον αγώνα των χρηστών για απεξάρτηση μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Χριστόφορος Μιχαήλ. 

2

Για τον θάνατο του γιου του, Γιώργου, από τα ναρκωτικά και την απουσία των αρμόδιων Αρχών στον αγώνα των χρηστών για απεξάρτηση μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Χριστόφορος Μιχαήλ. 

Αρχικά, ανέφερε ότι ο γιος του «έσβησε» από τα ναρκωτικά σε ηλικία μόλις 35 ετών, ενώ είχε αρχίσει τη χρήση και την πώληση σκληρών ουσιών τα τρία τελευταία χρόνια της ζωής του. «Είχαμε καταλάβει τι γινόταν, τον είχαμε προσεγγίσει αλλά όταν γίνεις χρήσης, αρρωστάς, δεν είσαι ο εαυτός σου. Δεν ήταν το παιδί μου, ήταν ο άλλος Γιώργος. Δυστυχώς, ανακαλύψαμε αργά τις ομάδες της Αγίας Σκέπης. Οι γονείς που έχουν παιδιά χρήστες, να πάνε και να μπουν στις ομάδες αυτές για να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους. Εμείς αργήσαμε να μάθουμε».

Διερωτήθηκε «τι προσφέρει η πολιτεία σε αυτά τα άτομα; Τον γιο μου τον έπιασε η ΥΚΑΝ αλλά τον κράτησε τρεις νύχτες στο κελί και τον άφησε μέχρι να εκδικαστεί». Σύμφωνα με τον κ. Χριστόφορο, η δίκη πήγαινε από αναβολή σε αναβολή και τελικά ο γιος του δεν πρόλαβε να εκδικαστεί ποτέ. Το δικαιολογητικό των Αρχών για τη μη κράτησή του ήταν ο υπερπληθυσμός των Κεντρικών Φυλακών. Ο κ. Χριστόφορος εξήγησε ότι εάν ο γιος του παρέμενε υπό κράτηση, σήμερα θα ήταν ζωντανός. «Ο γιος μου έλεγε στη γειτονιά ότι όταν θα πάω φυλακή θα πάω στην Αγία Σκέπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε ότι ο γιος του τον είχε κτυπήσει και παρά το γεγονός ότι δεν ήθελε να πάει ο γιος του φυλακή, είχε κάνει καταγγελία στο ΤΑΕ. Παρά τα τηλεφωνήματα προς το ΤΑΕ ότι κηδεύει και ο Γιώργος και η οικογένειά του, δεν προχώρησε η υπόθεση δικαστικώς. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη αστυνομικό με την οποία μιλούσε στο τηλέφωνο και διαχειριζόταν την υπόθεση, καταγγέλλοντας ότι μόνο όταν πέθανε ο Γιώργος τον πήρε τηλέφωνο και τον ρώτησε τι έπαθε ο γιος του, εκφράζοντας συλλυπητήρια».

Εξήγησε ότι «οι χρήστες πάντα είναι εναντίον των γονιών τους.  Μας κτύπησε όχι λόγω χρημάτων για να πάρει ναρκωτικά αλλά από αντίδραση». «Εγώ δεν θα φέρω πίσω τον γιο μου δυστυχώς. Αλλά κάνω τον αγώνα αυτό για τη νεολαία. Η πολιτεία μας δεν βοηθά καθόλου. Νομίζω έχουμε και μέσα στην Κυβέρνηση έναν εγκέφαλο των ναρκωτικών. Το λέω, δεν φοβάμαι, για να γλιτώσει η νεολαία. Η δύναμη μου είναι να γλιτώσουν τα παιδιά του κόσμου. Ο δικός μου επίεν, δεν θέλω άλλη νεολαία να τραβήξει τα ίδια και κάνω παράκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μας δεχθεί για συνάντηση».

Σε παρέμβαση φίλη της οικογένειας αναφέρθηκε στην τραγική μοίρα των χρηστών ναρκωτικών, οι οποίοι είτε θα οδηγηθούν στη φυλακή είτε στο ψυχιατρείο. Σημείωσε ότι οι γονείς προσπαθούσαν μέχρι την τελευταία ημέρα για να τον βοηθήσουν αλλά έβρισκαν εμπόδια.

Πηγή: Sigmalive