Σύλληψη 17χρονου για τα επεισόδια σε στέγη ηλικιωμένων στη Λάρνακα

H Αστυνομία διεξάγει αυτεπάγγελτη έρευνα

b metanastes Αστυνομία, στέγη ηλικιωμένων

Η Αστυνομία συνέλαβε 17χρονο, αναφορικά με τα τελευταία επεισόδια σε στέγη ηλικιωμένων στη Λάρνακα, όπου διαμένουν και ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, η Ελένη Κωνσταντίνου, λειτουργός του κλάδου επικοινωνίας της αστυνομίας, αναμένεται ότι ο νεαρός θα οδηγηθεί εντός της ημέρας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ώστε να καταχωριστεί υπόθεση σε βάρος του.

Είπε, ακόμη, ότι μέλη της Δύναμης τα οποία είναι επιφορτισμένα με την ασφάλεια των εργαζομένων και των διαμενόντων στη δομή, διενεργούν συχνούς ελέγχους στην περιοχή.

Σχετικά με τις αναφορές για άσεμνη επίθεση από ανήλικο εναντίον φροντίστριας στον οίκο ευγηρίας, η κυρία Κωνσταντίνου είπε ότι η υπόθεση δεν έχει καταγγελθεί. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η Αστυνομία διεξάγει αυτεπάγγελτη έρευνα, στη βάση πληροφοριών που έχει συλλέξει.

Προσωρινή ήταν η τοποθέτηση των 20 ασυνόδευτων ανήλικων στη στέγη ηλικιωμένων, δήλωσε η διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, Μαρία Κυρατζή.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, διευκρίνισε πως οι ανήλικοι τοποθετήθηκαν ξεχωριστά μέσα στη δομή και βρίσκονταν υπό την επιτήρηση διαφορετικού προσωπικού.

Η κυρία Κυρατζή ανέφερε ότι ήδη έχουν μετακινηθεί τέσσερις νεαροί, σημειώνοντας πως τις επόμενες μέρες θα μετακινηθούν και οι υπόλοιποι. Θα μεταφερθούν σε κοινότητες με μικρότερες δομές, ανάλογα με τις ανάγκες ενός εκάστου.