Συνεχίζει απρόσκοπτα το ταξίδι του προς τη Γάζα το Open Arms

Συνεχίζει το ταξίδι του το πλοίο Open Arms μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα

Screenshot 1 11 Open Arms, ΓΑΖΑ

Συνεχίζει το ταξίδι του το πλοίο Open Arms μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ και αναμένεται να φθάσει στην περιοχή αύριο το απόγευμα, ενώ στην Κύπρο βρίσκονται κλιμάκια από τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ECHO) και το Γραφείο του ΟΗΕ για τις Υπηρεσίες Προγραμμάτων (UNOPS) για ενίσχυση των Κυπρίων εμπειρογνωμόνων.

Το πλοίο Open Arms αναχώρησε χθες γύρω στις 9.00 το πρωί από το Λιμάνι της Λάρνακας για τη Γάζα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πλοίο συνεχίζει την πλεύση του, όλα είναι καλά και δεν προέκυψε κανένα ζήτημα.

Ο καιρός είναι ευνοϊκός και όλα προχωράνε ομαλά ενώ έχουν διευθετηθεί τα τεχνικά ζητήματα που ενδεχομένως να προκύπταν κατά την άφιξη του πλοίου.

Παράλληλα, η σημερινή τηλεδιάσκεψη των συμμετεχόντων στην πρωτοβουλία για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα, δηλαδή της Κυπριακής Δημοκρατίας, των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναμένεται, κατά τις πληροφορίες, να αποτελεί συνέχεια της κοινής ανακοίνωσης, δήλωσης προθέσεων, που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Η τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα θα είναι σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

Εξάλλου, αφίχθηκαν στην Κύπρο το κλιμάκιο της ΓΔ ECHO της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της UNOPS που θα ενισχύσουν τις ομάδες των Κυπρίων εμπειρογνωμόνων.

Πηγή: ΚΥΠΕOpen Arms