Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για «σκίσιμο» σελίδας Αγγλικών – Ζητούν απαντήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

EDCD2F55 8418 4EA3 80EA 7C779AF37168 Σχολεία

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις με αφορμή την οδηγία που δόθηκε προς τους καθηγητές του μαθήματος των Αγγλικών να αφαιρεθεί σελίδα από το βιβλίο της Β΄ Λυκείου πριν επιδοθεί στους μαθητές.

Η «επίμαχη» σελίδα περιέχει αναφορές στον Τούρκο στρατιωτικό και πολιτικό Μουστάφα Κεμάλ Ατατούρκ με τίτλο: «Ο καλύτερος ήρωας της Τουρκίας» αλλά και κείμενο με τίτλο « Frida Kahlo και Diego Rivera: Οι ήρωες του καλλιτεχνικού κόσμου».

Σχολιάζοντας το γεγονός στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας ανέφερε πως η συντεχνία των καθηγητών έτυχε ενημέρωσης από καθηγητές του μαθήματος.

«Θα πρέπει να ζητήσουμε ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας για το τι ακριβώς είναι αυτό για το οποίο δόθηκε οδηγία να αφαιρεθεί και για πιο λόγο. Αναμένουμε να έχουμε συνάντηση με τον υπουργό τις επόμενες ημέρες όπου θα θέσουμε σχετικό ερώτημα», είπε.

Πρόσθεσε πως, «μέσα από τα αναλυτικά προγράμματα γίνεται προσπάθεια να καλλιεργούν οι μαθητές την κριτική σκέψη. Δεν έχω δει τι ακριβώς έχει αφαιρεθεί γιατί ενημερώθηκα τηλεφωνικώς. Αύριο στη συνεδρία της γενικής γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ θα ζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες».

Πηγή: Sigmalive