Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην Κύπρο – Εμβολιάζεται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος

Σχέδιο χωρίς τίτλο 43 Αρχιεπίσκοπος, Εμβολιασμοί

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί στην Κύπρο μετά την παραλαβή των πρώτων δόσεων εμβολίου της Pfizer με στόχο θα θωρακιστεί το σύστημα υγείας της χώρας μας και να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες.

Στις 10:30 το πρωί της Τρίτης(29/12) αναμένεται να εμβολιαστεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ στο Κέντρο Υγείας Λατσιών παίρνοντας σειρά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος εμβολιάστηκε χθες.

Σε δηλώσεις του μετά τον εμβολιασμό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε πως «δεν υπάρχει ασθένεια που δεν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή ή και ασθένεια που δεν αντιμετωπίζεται με εμβόλιο. Δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ τέτοια αντίδραση, όπως παρατηρείται σήμερα. Είναι δικαίωμα του καθενός, βεβαίως, να πιστεύει ό,τι θέλει και με ελεύθερη βούληση να αποφασίσει αν θα εμβολιαστεί ή όχι».

Διαβαστε επίσης: Η στιγμή που εμβολιάστηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης (BINTEO)

Πάντως μιλώντας χθες στις Τομές στα Γεγονότα ο καθηγητής Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσία, Δρ. Χρήστος Πέτρου, ανέφερε πως η άποψη ότι ξεκινούν οι εμβολιασμοί και λύνεται το πρόβλημα, απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

«Έχουμε πάρει μια συμβολική παραλαβή εμβολίων. Σε ένα μήνα θα έχουμε λιγότερο από 5 χιλιάδες συνανθρώπους μας που θα είναι προστατευμένοι. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Το σημαντικό είναι να εμβολιαστούν αυτοί που κινδυνεύουν να νοσηλευτούν ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας την πίεση».

Πηγή: Sigmalive