Συνεχίζονται οι έρευνες για την έκρηξη στην Μακεδονίτισσα

Υπό διερεύνηση ο διαχωρισμός του ισογείου σε δωμάτια

165d58f58ea81e έρευνες, Μακεδονίτισσα

Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Λευκωσία.

Στις 9:00 το πρωί, ειδικοί θα εξετάσουν από που προήλθε η ισχυρή έκρηξη. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου.

Όπως πληροφορείται το SigmaLive, η Αστυνομία διερευνά αν τα δωμάτια που νοίκιαζε ο ιδιοκτήτης της τριώροφης κατοικία είναι αδειοδοτημένα ή παράνομα.

Φαίνεται ότι στο εν λόγω σημείο υπήρχαν τουλάχιστον έξι στούντιο.

Υπενθυμίζεται ότι συστάθηκε ανακριτική ομάδα με επικεφαλής αξιωματικό, για πλήρη διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης στη Μακεδονίτισσα δόθηκαν στην Αστυνομία.

Ζημιές προκλήθηκαν και σε παρακείμενες οικίες. Σημειώνεται ότι μπροστά από την τριώροφη κατοικία βρίσκεται πολυσύχναστος πεζόδρομος.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου, «είναι ευλογία θεού, που δεν θρηνήσαμε θύματα, διότι η οικοδομή βρίσκεται ακριβώς πάνω από πεζόδρομο από τον οποίο διέρχονται εκατοντάδες δημότες και δεν συνέπεσε στο σημείο να περνούν κάποιοι γιατί με τα ερείπια που είδα εψές εκεί θα θρηνούσαμε θύματα.

Η αστυνομία εχθές δεν ήταν σε θέση να μας ενημερώσει το ακριβές αίτιο, έχουν τις υποψίες του για διαρροή υγραερίου. Σήμερα μας είπαν ότι θα πάει η ηλεκτρομηχανική θα γίνουν νέες έρευνες και θα καταλήξουν σήμερα».

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι «θα παν επί τόπου οι λειτουργοί του δήμου, θα δουν την οικοδομή, θα δυο το φάκελο, τι άδειες είχε και θα μας ενημερώσουν.

Πηγή: sigmalive