Συνεχίζουν να προκαλούν πονοκέφαλο τα «ορφανά» κρούσματα κορωνοϊού στην κοινότητα

ImageHandler 2 4 αυξημένα κρούσματα, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Τρία συν τέσσερα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες. Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας στις 6 το απόγευμα έκανε λόγο για εντοπισμό τριών νέων κρουσμάτων, δύο εκ των οποίων με ταξιδιωτικό ιστορικό. Ωστόσο, λίγο αργότερα εκδόθηκε νέα ανακοίνωση στην οποία περιλαμβάνονταν άλλα τρία κρούσματα τα οποία αφορούν σε άτομα από την Λεμεσό.

Το πρώτο αφορά σε Βούλγαρο που αφίχθηκε χθες στην Κύπρο. Υποβλήθηκε στην εξέταση στο αεροδρόμιο αφού εμπίπτει στις κατηγορίες που έχουν δικαίωμα να κάνουν το τεστ στην Κύπρο.

Τα άλλα δύο αφορούν σε άτομα που υποβλήθηκαν στην εξέταση ιδιωτικά αφού παρουσίασαν συμπτώματα. Τα δύο άτομα μένουν μαζί και ένα εξ αυτών επέστρεψε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 17/07. Σύμφωνα με πληροφορίες μας έπρεπε να παραμείνει σε αυτοπεριοσμό, ωστόσο παραβίασε τις οδηγίες και βγήκε για βόλτα με φιλικό άτομο.

Στη συνέχεια, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε ότι εντοπίστηκαν άλλα 4 κρούσματα, όλα στη Λεμεσό.

Τα δύο αφορούν σε επαφές ενός εκ των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν χθες και ήταν επαφή κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 24/7.

Τα άλλα 2 είχαν παρουσιάσει συμπτώματα και υποβλήθηκαν στην εξέταση ιδιωτικά. Δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ούτε επαφή με άλλο κρούσμα, άρα θεωρούνται ορφανά κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το ένα από τα δύο αυτά κρούσματα αφορά σε Ινδό ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί και να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα. Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία αφού ενδεχομένως το άτομο αυτό να ήρθε σε επαφή και με άλλα άτομα.
Με βάση και τα νέα δεδομένα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1067.

Πηγή: Ant1