Συνέλαβαν ανήλικους για τη δολοφονία 16χρονου Κύπριου στη Βρετανία

Συνέλαβαν ανήλικους για τη δολοφονία 16χρονου Κύπριου στη Βρετανία

1fbf7a4bd27ff5bab586198136785f4c 16χρονος

Στη σύλληψη δύο ανηλίκων προχώρησαν οι Βρετανικές Αρχές σε σχέση με τη δολοφονία του 16χρονου, Στέλιου Αβερκίου, ο οποίος δέχθηκε θανάσιμο τραυματισμό από μαχαίρι σε πάρκο στο Τότεναμ στη Βρετανία.

Όπως αναφέρει το Sigmalive, που επικαλείται βρετανικά ΜΜΕ, πρόκειται για έναν 16χρονο και έναν 17χρονο, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία του 16χρονου Κύπριου.

Και οι δύο ανήλικοι παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστηρίου την Πέμπτη (2/9).

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος έφηβος εντοπίστηκε τραυματισμένος στο πάρκο Lordship Recreation Ground την 1η Αυγούστου και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την Παροικιακή, ο 16χρονος Κύπριος έχασε τη μάχη για τη ζωή δέκα ημέρες μετά τον τραυματισμό του.

Μέλη της Αστυνομίας στις 15 Αυγούστου μετέβησαν στο πάρκο σε μια προσπάθεια να συλλέξουν πληροφορίες για την υπόθεση.

Σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τους δύο ανήλικους, κάλεσαν όλους όσοι γνώριζαν κάτι για την υπόθεση να επικοινωνούσαν με την Αστυνομία. «Μια οικογένεια έμεινε πίσω συντετριμμένη από αυτό το περιστατικό και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Εάν μπορείς να βοηθήσεις, σε παρακαλώ να έρθεις σε επαφή μαζί μας», αναφέρει ο επικεφαλής των ερευνών.

Σύμφωνα με τον Βάσο Χριστοφόρου, πρώην δημοσιογράφο της Παροικιακής, η μητέρα του Στέλιου, Μαρία,  κατοικούσε στο Βόρειο Λονδίνο. Συντετριμμένη δήλωσε ότι «ο γιος της ήταν ένα γλυκό, όμορφο και ήσυχο αγόρι».

Η νονά του Μαρία Στάνφορθ ανέλαβε μέσω ιστοσελίδας τη συγκέντρωση χρημάτων για τα έξοδα της κηδείας και ο στόχος των 5000 στερλινών υπερκαλύφθηκε.

Πηγή: Sigmalive