Συντεχνίες: 24ωρη απεργία και κλιμάκωση μέτρων στα κρατικά νοσηλευτήρια

Κατεβάζουν ρολά οι συντεχνίες

giatros nosokomeio diadromos monos elliniko 3 Απεργία, ΟΚΥπΥ

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., σε κοινή συνάντησή τους τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, αξιολόγησαν τα μέχρι στιγμής δεδομένα σχετικά με τις διαβουλεύσεις με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας για το προσωπικό του ΟΚΥπΥ.

Οι συντεχνίες κρίνουν ότι η έλλειψη προόδου και η στασιμότητα που παρατηρείται στο θέμα βαραίνει αποκλειστικά τον Οργανισμό, ο οποίος σκόπιμα και επαναλαμβανόμενα αναβάλλει συσκέψεις και αποφεύγει την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Αυτή η απαράδεκτη στάση του ΟΚΥΠΥ συνιστά εμπαιγμό και εκφυλίζει τον κοινωνικό διάλογο και την διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω οι συντεχνίες αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου.

Προς τούτο, θα πραγματοποιηθούν τοπικές γενικές συνελεύσεις των μελών τους για τον καθορισμό ακριβούς ημερομηνίας της απεργίας, καθώς και τις ενέργειες για την περαιτέρω κλιμάκωσης της.

Περισσότερες πληροφορίες για τα απεργιακά μέτρα θα δοθούν από τις Οργανώσεις σε κατοπινό στάδιο σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην οποία θα υπάρξει και σχετική τεκμηρίωση για την κωλυσιεργία και ασυνέπεια του Οργανισμού.