Συντονισμένες επιχειρήσεις και ελέγχοι για καταπολέμηση του εγκλήματος

Δίμηνης διάρκειας η διαταγή επιχείρησης κατά υποκόσμου

imagew 1 Αστυνομία, καταπολέμηση εγκλήματος

Για δύο μήνες και σε παγκύπρια εμβέλεια, θα διαρκέσει η διαταγή επιχείρησης, η οποία έχει ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή και η οποία αφορά τη διεξαγωγή συντονισμένων επιχειρήσεων και συστηματικών ελέγχων για καθαρά πρόληψη και καταπολέμηση του εγκλήματος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Ερωτηθείς για το κύριο θέμα που δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της, την Τρίτη, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», στο οποίο γίνεται αναφορά σε 16σελιδο σημείωμα που απέστειλε η ηγεσία της Αστυνομίας προς όλους τους επικεφαλής κλάδων, υπηρεσιών και τμημάτων του αστυνομικού Σώματος, με στόχο την πρόληψη και πάταξη του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, ο κ. Ανδρέου είπε ότι είναι μια διαταγή επιχείρησης, η οποία έχει ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή και θα διαρκέσει για 2 μήνες.

«Είναι σε παγκύπρια εμβέλεια. Λαμβάνει μέρος ένας πολύ μεγάλος αριθμός μελών της Αστυνομίας, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες που αφορά τη συγκεκριμένη διαταγή επιχείρησης. Βασικά η διαταγή αυτή αφορά τη διεξαγωγή συχνών μηχανοκίνητων περιπολιών, διεξαγωγή συντονισμένων επιχειρήσεων και συστηματικών ελέγχων είτε οχημάτων είτε υπόπτων προσώπων αλλά και υποστατικών για καθαρά πρόληψη και καταπολέμηση του εγκλήματος», πρόσθεσε.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ακόμη ότι γίνεται αυτή την στιγμή έρευνα για να διαπιστωθεί ο τρόπος που διέρρευσε το διαβαθμισμένο έγγραφο σε σχέση με τη συγκεκριμένη διαταγή επιχείρησης.

Σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο αναμένεται αύξηση των μέτρων ασφάλειας, τη στιγμή που πολλές χώρες αυξάνουν τα επίπεδα επαγρύπνησης υπό τη σκιά μιας τρομοκρατικής επίθεσης, ο κ. Ανδρέου είπε ότι για θέματα που αφορούν θέματα ασφάλειας δεν προβαίνουν σε οποιαδήποτε δημόσια δήλωση.