Τ/κ ΜΜΕ: Παράνομη μεταφορά πέραν των 6 εκατομμυρίων ευρώ στα κατεχόμενα

Παράνομη μεταφορά πέραν των 6 εκατομμυρίων ευρώ στα κατεχόμενα

CCB81D59 56B2 43AD 8DE8 3CBB6427F0B8

Ποικίλα τα θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων με αναφορές σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς χρημάτων στα κατεχόμενα μέσω του «αεροδρομίου», στην ανησυχητική αύξηση των εξαρτωμένων από συνταγογραφούμενα φάρμακα αλλά και στην πρόταση για την «τοπική μεταρρύθμιση» με τη δημιουργία 18 «δήμων».

Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη), με τίτλο «Η αστυνομία και η ΔΑ δεν ανακοινώνουν τους 9 δράστες» γράφει ότι η «αστυνομία» και οι «δυνάμεις ασφαλείας» δεν εφάρμοσαν «δικαστικό διάταγμα» με το οποίο τους ζητήθηκε να δώσουν στην δημοσιότητα τα ονόματα των δραστών για τα γεγονότα εναντίον της εφημερίδας το 2018. Γράφει ακόμα ότι 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίστηκαν κατά τις βομβιστικές επιθέσεις στην Γάζα.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Πού πάνε αυτά τα λεφτά;» γράφει ότι σε ένα μήνα η «αστυνομία» συνέλαβε 4 άτομα για υπόθεση μεταφοράς μεγάλου ποσού χρήματος στα κατεχόμενα, συνολικής αξίας πέραν των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Γράφει ακόμα ότι στο παράνομο αεροδρόμιο δεν  υπάρχει υπηρεσία ασθενοφόρου ενώ το «τμήμα πολιτικής αεροπορίας» ζήτησε την άμεση λειτουργία ιατρικού κέντρου και υπηρεσία ασθενοφόρου. Γράφει αλλού ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν στα Κόκκινα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της «αντίστασης των Κοκκίνων».

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Τα φάρμακα  με πράσινη συνταγή προκαλούν παραβίαση καθήκοντος» προβάλλει δηλώσεις ψυχιάτρων σχετικά με τη αύξηση της χρήσης συνταγογραφούμενων (πράσινη συνταγή) φαρμάκων στα κατεχόμενα και την ανησυχία του για το γεγονός ότι πολλοί φαρμακοποιοί δίνουν φάρμακα χωρίς να απαιτούν την ιατρική συνταγή.  Γράφει ακόμα ότι, κατά τα 27 τελευταία χρόνια πέραν των 15 χιλιάδων εκταρίων δασικής γης μετατράπηκε σε στάχτη. Αναφορά γίνεται και σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεγάλου χρηματικό ποσού στα κατεχόμενα από ταξιδιώτες πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να δηλωθεί στις «τελωνειακές αρχές».

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «17 κριτήρια και 18 δήμοι για την μεταρρύθμιση» αναφέρεται στην πρόταση που κατατέθηκε και αφορά στην μεταρρύθμιση στην «τοπική αυτοδιοίκηση»- Η πρόταση, που ετοίμασε προσωρινή «επιτροπή» της «βουλής» ενόψει και των «τοπικών εκλογών» τον Νοέμβριο, προβλέπει τη δημιουργία 18 «δήμων» που πρέπει να πληρούν τα 17 κριτήρια. Προβάλλει ακόμα  δηλώσεις- κατηγορίες εναντίον της «κυβέρνηση» της «βουλευτού» του ΡΤΚ Ντογούς Ντεριγιά σχετικά με την αύξηση της τιμής των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας.  Αναφορά γίνεται και στη σύλληψη 60χρονου για την μεταφορά μεγάλου χρηματικού ποσού στα κατεχόμενα, λεφτά που πιστεύεται ότι σχετίζονται με παράνομες δραστηριότητες.