Τα οκτώ μέτρα κατά της πανδημίας που εισηγείται ο Υπουργός Υγείας για τους επόμενους μήνες

Πρέπει να ισχύσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021

unnamed κκορωνοϊός, περιοριστικά μέτρα, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Οκτώ περιοριστικά μέτρα τα οποία πρέπει να ισχύσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου εισηγείται ο Υπουργός Υγείας. Πρώτον ο μέγιστος αριθμός σε συναθροίσεις να καθοριστεί στα 50 άτομα. Εξαιρούνται γάμοι και βαφτίσεις, όπου ο μέγιστος αριθμός να είναι τα 350 άτομα, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο.

Δεύτερον για τα εστιατόρια να συνεχίσει να ισχύει ότι ισχύει σήμερα. Δηλαδή να επιτρέπεται η εξυπηρέτηση 150 ατόμων σε εσωτερικό χώρο και 250 σε εξωτερικό χώρο. Οι ίδιοι κανόνες με σήμερα, θα πρέπει συνεχίσουν να ισχύουν και στα μπαρ.

Τέταρτον εισηγείται όπως οι χώροι εστίασης να κλείνουν στη μία το πρωί, ενώ τα clubs να παραμείνουν κλειστά.

Η διοργάνωση συναυλιών, φεστιβάλ, πανηγυριών και εκθέσεων να συνεχίσει να απαγορεύεται. Για τα θέατρα και τα σινεμά εισηγείται όπως συνεχίσουν να ισχύουν οι κανονισμοί που ισχύουν και τώρα.

Τέλος, αναφορικά με τη διοργάνωση συνεδρίων, και σε αυτή την περίπτωση να συνεχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα που εφαρμόζονται και τώρα. Δηλαδή να υπάρχει όριο στο μέγιστο αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν και να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των συνέδρων.

Τα μέτρα αυτά θα εξεταστούν την ερχόμενη Τετάρτη
Με την επιστολή του ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ζητά από τα μέλη της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής να μελετήσουν της εισηγήσεις του και να τοποθετηθούν επί τούτων κατά την τηλεδιάσκεψη της επόμενης Τετάρτης.

Τα μέτρα που εισηγείται ο Υπουργός Υγείας βασίζονται στην εκτίμηση ότι η πανδημία θα διαρκέσει τουλάχιστο μέχρι τα μέσα του 2021, ωσότου είναι διαθέσιμο το εμβόλιο.
Ενώ λήφθηκαν υπόψιν και οι εισηγήσεις του ECDC για εφαρμογή περιορισμών, ιδιαίτερα όσον αφορά τις μαζικές συναθροίσεις.

Πηγή: Ant1