Τα βλέμματα στραμμένα στο φρεάτιο του τρόμου

Με σκάφανδρο θα βουτήξουν σήμερα για την 6χρονη Σιέρα

b mitsero12 1 Έγκλημα Μιτσερό, Μιτσερό

Με κομμένη την ανάσα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Μιτσερό και το φρεάτιο του τρόμου όπου ξεκινούν σήμερα εκ νέου οι έρευνες. Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη οι εργασίες στήριξης στο φρεάτιο του μεταλλείου που είναι γεμάτο με νερό και σήμερα θα μπει ξανά ρομποτική κάμερα όπου θα ελεγχθεί το κέντρο του φρεατίου, αλλά και μια μικρότερη με δυνατότητα διείσδυσης μέσα από τα διάφορα εμπόδια που παρεμβάλλονται.

Η αγωνία στο “κόκκινο” για τα ευρήματα εντός φρεατίου, αφού τα μέχρι τώρα δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα θύματα του “Ορέστη” θα είναι περισσότερα.

Με σκάφανδρο θα βουτήξουν σήμερα για την 6χρονη Σιέρα

mitsero34 Έγκλημα Μιτσερό, Μιτσερό

Με σκάφανδρο θα συνεχιστούν σήμερα οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, σε µια ακόμα προσπάθεια εντοπισμού της σορού της 6χρονης Sierra, κόρης της Marry Rose από τις Φιλιππίνες. Στις χθεσινές έρευνες συµµμετείχαν άνδρες της ΕΜΑΚ µε τη χρήση ναυαγοσωστικής λέμβου και ρομποτικής κάμερας. Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, είπε ότι “αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα µε το ρομπότ µέχρι το απόγευμα, η προσπάθεια θα συνεχιστεί και αύριο µε κάποιον άλλο τρόπο, µε ένα άλλο σύστημα το οποίο επεξεργαζόμαστε.

Aπό τη Δευτέρα στις σημερινές έρευνες θα θα χρησιμοποιηθεί σκάφανδρο, που βοηθά τον δύτη να παραμείνει περισσότερη ώρα στο βυθό. Κληθείς να διευκρινίσει χθεσινή του δήλωση περί “κρίσιμων σημείων”, ο κ. Τράγκολας είπε “ότι µμέσα παρατηρείται βλάστηση η οποία µπορεί κάτι να κρύβει και πρέπει να διερευνηθεί σπιθαµή προς σπιθαµή”. Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι η µορφολογία του εδάφους έξω από το νερό επεκτείνεται και µέσα στο νερό, ενώ σημείωσε ότι ελέγχεται συγκεκριμένη περιοχή η οποία τους έχει υποδειχθεί.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ