«Τελεσίγραφο» για κάπνισμα στα σχολεία–«Να βρουν χώρους στους εκπαιδευτικούς» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τελεσίγραφο» για το κάπνισμα στα σχολεία

52C29E8E 57A9 4F18 9C70 EF53F31383DE

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ο οποίος μίλησε για το «τελεσίγραφο» του Υπουργείου Παιδείας για το κάπνισμα στα σχολεία.

Αρχικά ανέφερε ότι είναι μια εγκύκλιος που στέλνεται κάθε χρόνο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ως υπενθύμιση. «Είναι μια νομοθεσία η οποία εφαρμόστηκε εδώ και μια δεκαετία όμως υπήρξε εκσυγχρονισμός το 2017».

Σημείωσε ότι το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους όσους βρίσκονται εντός της σχολικής μονάδας, είτε σε εξωτερικούς σε εσωτερικούς χώρους.

Ο κ. Χατζησάββας ανέφερε ότι το κράτος πρέπει να εξεύρει κάποιους τρόπους για τους εκπαιδευτικούς που είναι καπνιστές για να έχουν χώρους όπου δεν θα είναι προσιτοί στα παιδιά. «Συνάδελφοι βγαίνουν έξω στους δρόμους για να καπνίσουν και είναι κάτι πολύ κακό».

Διευκρίνισε ότι οι μαθητές ελέγχονται από τους εφημερεύοντες καθηγητές, ενώ οι καθηγητές από τη διεύθυνση του σχολείου. « Ο κάθε εκπαιδευτικός οφείλει να μην καπνίζει μπροστά σε παιδιά».

Επεσήμανε ότι στην υπόλοιπη δημόσια υπηρεσία οι εργαζόμενοι μπορούν να καπνίσουν σε εξωτερικούς χώρους. «Στα σχολεία δυστυχώς απαγορεύεται».

Τέλος, είπε ότι υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα στο εκπαιδευτικό σύστημα και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί το Υπουργείο.

Δείτε το βίντεο