Τέλος στον μειωμένο φόρο για τα καύσιμα – Έρχονται αυξήσεις 8 σεντ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων κίνησης αναμένονται το επόμενο διάστημα μετά την απόφαση για μη ανανέωση του μειωμένου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

21A0247C EBEF 4125 9D80 EFF7BF1ED3F8

Αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων κίνησης αναμένονται το επόμενο διάστημα μετά την απόφαση για μη ανανέωση του μειωμένου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο οποίος σχολίασε την απόφαση της Κυβέρνησης.

Αρχικά ανέφερε ότι σωστά η Κυβέρνηση δεν θα ανανεώσει τον φόρο κατανάλωσης. «Όταν είχε ανακοινωθεί η μείωση ήταν περίπου 2 ευρώ το λίτρο στα καύσιμα. Τώρα έχει πέσει στο 1.40».

Συμπλήρωσε ότι υπάρχει και ο προβληματισμός των πρατηριούχων γιατί αν αυξηθεί 8 σεντ το λίτρο στα καύσιμα, θα ωθήσουν τον κόσμο προς τα κατεχόμενα και μας προβληματίζει πάρα πολύ».

Επεσήμανε ότι έκαναν επίσκεψη στο Προεδρικό και κατέθεσαν κάποιες απόψεις για τον άνισο ανταγωνισμό. «Σαν πρατηριούχοι έχουμε αποφασίσει ότι στις 21 Ιουνίου θα κάνουμε μια δημοσιογραφική διάσκεψη όπου θα ανακοινώσουμε τα μέτρα αντίδρασης που έχουμε αποφασίσει».

Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει κάτι και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η αδικία. «Η Κυβέρνηση είναι η μόνη που μπορεί να επιλύσει το θέμα».

Εξήγησε ότι με την μη ανανέωση του φόρου κατανάλωσης θα αυξηθεί η τιμή των καυσίμων 8.3 σεντ στα καύσιμα κίνησης και 6 σεντ στο πετρέλαιο θέρμανσης. «Οι τιμές είναι στο 1.40 και θα πάνε στο 1.50. Είναι λογικές και αν συγκρίνουμε με άλλες χώρες στην Ευρώπη, είμαστε σε καλύτερη θέση».
Υπογράμμισε ότι δεν αναμένουν επιπλέον αυξήσεις.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις ενέργειες για μείωση των ρύπων. «Αφού τα καύσιμα στα κατεχόμενα είναι εκτός προδιαγραφών, γιατί τα επιτρέπουν στις ελεύθερες περιοχές μολύνοντας το περιβάλλον. Πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές το πρόστιμο».

Ακόμη, είπε ότι οι εταιρείες μελετούν το ενδεχόμενο να βάλουν φορτιστές για τα ηλεκτρικά οχήματα. «Είμαστε πολλά χρόνια πίσω για υποδομές ηλεκτρικών οχημάτων και είναι ακριβά οχήματα».

Πηγή: sigmalive