Θάνατος Στυλιανού: Ποινική δίωξη για 12 άτομα -«Το τέλος του μας συγκλόνισε»

Ολοκληρώθηκε η μελέτη του πορίσματος για τον χαμό του 14χρονου Στυλιανού από τη  Νομική Υπηρεσία.

275a7b67ab9aa7bf68bcc748357291f8 ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Ολοκληρώθηκε η μελέτη του πορίσματος για τον χαμό του 14χρονου Στυλιανού από τη  Νομική Υπηρεσία.

Η Νομική Υπηρεσία παρέλαβε το πόρισμα τον περασμένο Δεκέμβριο και ακολούθως ομάδα λειτουργών της Υπηρεσίας ανέλαβε τη μελέτη του.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γενικός Εισαγγελέας προέβη σε ανακοινώσεις για το αποτέλεσμα του πορίσματος. Ο κ.Σαββίδης είπε ότι ο θάνατος του 14χρονου παιδιού συγκλόνισε τους πάντες.

Ο Εισαγγελέας λακωνικά ανέφερε ότι θα διωχθούν ποινικά 12 άτομα. Ο Εισαγγελέας υπογράμμισε ότι δεν θα ανακοινωθούν άλλες λεπτομέρειες ενώ παράλληλα τόνισε ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

«Την 1η Δεκεμβρίου του 2020 η Εισαγγελία έλαβε το πόρισμα των δυο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που είχαν διοριστεί από τον Κώστα Κληρίδη σε σχέση με την υπόθεση αυτοχειρίας και θανάτου του 14χρονου Στυλιανού.

Μια τραγική ιστορία και μια περίπτωση με ένα τέλος που μας συγκλόνισε. Ευχή μου είναι ποτέ μα ποτέ, να μην γίνουμε μάρτυρες παρόμοιων περιστατικών.
Έδωσα οδηγίες και συστάθηκε ομάδα για μελέτη του ογκωδέστατου πορίσματος.

Κατανοούμε πλήρως την έντονη επιθυμία για όσο το δυνατό ταχύτερη διερεύνηση της υπόθεσης. Επαναλαμβάνω όμως ότι ως Νομική Υπηρεσία έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να αξιολογούμε την ποινική πτυχή της κάθε υπόθεσης με τη δέουσα επιμέλεια», είπε μεταξύ άλλων ο Γενικός Εισαγγελέας.

Πηγή: Sigmalive