«Θέλω να είμαι με τη μάνα σου» – Όσα δηλώνει από τη φυλακή ο συζυγοκτόνος

Νέες δηλώσεις του 74χρονου Βρετανού ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τη γυναίκα του στην Πάφο φέρνει στο φως η βρετανική Mirror

Main Image x2 47

Νέες δηλώσεις του 74χρονου Βρετανού ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τη γυναίκα του στην Πάφο φέρνει στο φως η βρετανική Mirror. 

Ο Βρετανός συνταξιούχος σύμφωνα με το δημοσίευμα είπε στην κόρη του ότι θα αυτοκτονούσε με την πρώτη ευκαιρία αφού απέτυχε να εκπληρώσει τη «συμφωνία» που είχε κάνει με την άρρωστη σύζυγό του.

Ο 74χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του τον Δεκέμβριο του 2021, ωστόσο αυτός ισχυρίζεται ότι ήταν επιθυμία της να πεθάνει.

Ο συνταξιούχος φέρεται να έπνιξε την 75χρονη που έπασχε από λευχαιμία, πριν πάρει υπερβολική δόση χαπιών, ωστόσο κατάφερε να επιζήσει.

Η 49χρονη κόρη η οποία υποστηρίζει τον μπαμπά της, αποκάλυψε την αγωνία του καθώς αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης, εκτός εάν η κατηγορία μειωθεί σε υποβοηθούμενο θάνατο.

Μιλώντας της από τη φυλακή της είπε την περασμένη εβδομάδα ότι «δεν ξέρω πώς να ζήσω χωρίς αυτήν. Είμαι ο σύζυγος της Τζάνις και χωρίς αυτήν, δεν ξέρω πραγματικά ποιος είμαι».

ad 4

Ο 74χρονος εργαζόταν για 40 χρόνια ως ανθρακωρύχος στη γενέτειρά του Νορθάμπερλαντ, προτού το ζευγάρι μετακομίσει για να συνταξιοδοτηθεί στην Κύπρο. Δηλώνει ότι έδρασε από αγάπη για τη σύζυγο του.

Όταν η κόρη του μίλησε μαζί του για πρώτη φορά μετά από γεγονότα του Δεκεμβρίου της είπε ότι «Λυπάμαι πολύ, σε αγαπώ, αλλά θέλω να είμαι με τη μαμά σου. Λυπάμαι πολύ, αλλά μόλις μου δοθεί η ευκαιρία, θα αυτοκτονήσω».

Η Λέσλι τον παρακάλεσε να μην το κάνει, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να τους χάσει και τους δύο. «Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που κάνουν άσχημα πράγματα», λέει. «Το μόνο που έκανε ο μπαμπάς μου ήταν να αγαπήσει».

Η 75χρονη θανούσα διαγνώστηκε με καρκίνο του αίματος το 2016. Η Λέσλι είπε στη Mirror πως ο μπαμπάς της «μιλάει στη μαμά κάθε βράδυ» από το κελί του, το οποίο μοιράζεται με άλλους εννέα άντρες. «Ονειρεύεται τις κραυγές πόνου της».

Συνεχίζοντας, ανέφερε «Τη λάτρευε. Το μόνο πράγμα που τον ένοιαζε ήταν να δώσει στην οικογένειά του μια ωραία ζωή. Τώρα τελείωσε έτσι, υπάρχει πραγματική πιθανότητα να πεθάνει μόνος του σε μια ξένη φυλακή».

«Δεν αντέχω τη σκέψη ότι κάποιος σκέφτεται άσχημα για τον μπαμπά μου, γιατί ο μπαμπάς μου είναι πραγματικά ο πιο αγαπητός άντρας», είπε.

Η Λέσλι τηλεφωνεί στον πατέρα της κάθε μέρα και κάθε φορά που ακούει τη φωνή του ανακουφίζεται. «Είναι λυπημένος και πολύ μόνος».

«Λαχταρά να επιστρέψει στο Ashington του Northumberland και να περπατήσει κατά μήκος της παραλίας», είπε η κόρη του.

Πρόσθεσε ότι «μιλάει για τη μαμά όλη την ώρα. Προσπαθεί να θυμάται τις καλές στιγμές και αναπολεί τις οικογενειακές διακοπές».

Η πλευρά της οικογένειας της θανούσας  υποστηρίζει πλήρως τον 74χρονο, είπε η Λέσλι. «Τον θέλουν απλώς σπίτι, τον αγαπούν».

«Η μαμά τον παρακαλούσε για πολύ καιρό (να βοηθήσει στον θάνατό της) και ήταν πολύ ξεκάθαρη για το τι ήθελε. Ήταν πολύ της άποψης ότι έχουμε αυτονομία πάνω στο σώμα μας», δήλωσε η Λέσλι.

 

1624d3121a62b9

Ο Ντέιβιντ είχε πει στη Λέσλι ότι η θανούσα του ζήτησε να τη βοηθήσει να πεθάνει. Ακόμη υποστήριξε ότι οι γονείς της υπέφεραν από τα lockdown για τον κορωνοϊό, τα οποία έκαναν πιο δύσκολη την παροχή ιατρικής υποστήριξης.

Ο 74χρονος θα αντιμετωπίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης στην Κύπρο για κατηγορία ανθρωποκτονίας. Ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος για τη δολοφονία σε δικαστήριο που έγινε τον Φεβρουάριο στην Κύπρο.

Η Λέσλι συγκεντρώνει χρήματα για τις νομικές αμοιβές μέσω του ιστότοπου Crowd Justice με το συνολικό ποσό να ανέρχεται μέχρι στιγμής £14.000. Όμως ο χρόνος τελειώνει, καθώς η δίκη του 74χρονου ξεκινά στις 18 Απριλίου στην Πάφο.

Ο Michael Polak, του Justice Abroad με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, εκπροσωπεί τον 74χρονο. Η ομάδα έστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας για να ζητήσει την υποβάθμιση της κατηγορίας. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε στο σπίτι του Ντέιβιντ», είπε. «Είναι προς το δημόσιο συμφέρον να μην περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή. Κανείς με τον οποίο έχω μιλήσει στην Κύπρο δεν πιστεύει ότι πρέπει να δικαστεί για φόνο».

Η αστυνομία βρέθηκε στην πόρτα της Λέσλι στο Norwich στις 18 Δεκεμβρίου για να πάρει πληροφορίες για την κατάσταση στην Κύπρο. Ο Ντέιβιντ είχε τηλεφωνήσει στον αδερφό του μετά από υπερβολική δόση χαπιών που πήρε και του ζήτησε να φροντίσει την Λέσλι. Ο αδελφός του επικοινώνησε με την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία επικοινώνησε με την Ιντερπόλ και ενημέρωσαν τις Κυπριακές Αρχές.

Την επόμενη μέρα ο Ντέιβιντ εξήγησε στην Λέσλι ότι η μαμά της βρισκόταν σε διαρκή αγωνία και ένιωθε ότι είχε χάσει όλη της την αξιοπρέπεια. «Είχε συνεχή διάρροια, έπασχε από φρικτές ρινορραγίες και η όρασή της εξαφανιζόταν. Δεν μπορούσε να φάει, να πιει ή να κοιμηθεί, παρά το γεγονός ότι ήταν εξουθενωμένη».

Η Λέσλι φοβάται τα αεροπλάνα, έτσι δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην κηδεία στην Κύπρο, αλλά βοήθησε στη διοργάνωσή της. Η θανούσα θα γινόταν 76 ετών στις 30 Μαρτίου και την επόμενη μέρα θα συμπλήρωναν 57 χρόνια από τη γνωριμία τους σε μια παμπ στο Ashington.

Πηγή: sigmalive