Τι αλλάζει στην νομοθεσία για τα θερμαινόμενα τσιγάρα

Τι αλλάζει στην νομοθεσία για τα θερμαινόμενα τσιγάρα

E770CF95 A18E 42EF BEAC 73BC0D2A3941

Για τους τροποποιητικούς κανονισμούς που θα οδηγηθούν στην Επιτροπή Υγείας για συζήτηση που θα απαγορεύουν τη διάθεση των θερμαινόμενων προϊόντων καπνών που περιέχουν αρωματικές ουσίες, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο o προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Ηρόδοτος Ηροδότου.

Όπως ανέφερε, η νομοθεσία ορίζει ως θερμαινόμενο προϊόν καπνού, ένα νέο προϊόν καπνού που θερμαίνεται για την παραγωγή εκπομπών που περιέχουν νικοτίνη και άλλες χημικές ουσίες, οι οποίες στη συνέχεια εισπνέονται από τον χρήστη και το οποίο ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του είναι μη καπνιζόμενο προϊόν καπνού ή προϊόν καπνού για κάπνισμα.

Διευκρίνισε πως, από την εν λόγω τροποποίηση της οδηγίας δεν συμπεριλαμβάνονται τα ηλεκτρονικά προϊόντα ατμίσματος. Σύμφωνα με τον κ. Ηροδότου, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κάτι διαφορετικό. Διέπεται από ξεχωριστό άρθρο επειδή δεν περιέχει καπνό, αλλά περιέχει υγρό με την προσθήκη ή όχι νικοτίνης και αρώματικές ουσίες.

Σημείωσε ότι, πέραν της απαγόρευσης των θερμαινόμενων προϊόντων, η νέα οδηγία επιβάλει την πρόσθεση κατάλληλων προειδοποιητικών σημάνσεων για την υγεία των χρηστών στα πακέτα.