Τη χρήση εφαρμογής στα κινητά για φωτογραφίες γεωσήμανσης σε αγροτεμάχια συστήνει ο ΚΟΑΠ

Η εφαρμογή Dione app αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη για τους αιτητές

imagew 4 1 ΚΟΑΠ

Σε εφαρμογή τίθεται η «Dione app» για φωτογραφίες με γεωσήμανση, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» της ΕΕ, έργου DIONE με στόχο να επιτρέψει στους αιτητές να παρέχουν αποδεικτικά στοιχεία (φωτογραφίες) σχετικά με τα αγροτεμάχιά τους, με υψηλό βαθμό ακρίβειας και αξιοπιστίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΑΠ, η εφαρμογή Dione app αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη για τους αιτητές συμβάλλοντας στην απλοποίηση της διαδικασίας των επιτόπιων ελέγχων και στην μείωση σχετικών χρονοβόρων διοικητικών διαδικασιών.

Παράλληλα, προστίθεται ότι θα επιτρέπει την άμεση επικοινωνία των αιτητών με τον Οργανισμό Πληρωμών, δίνοντας στους πρώτους τη δυνατότητα συλλογής και υποβολής φωτογραφιών σε συγκεκριμένα σημεία επί του αγροτεμαχίου κατόπιν λήψης σχετικού αιτήματος από τον ΚΟΑΠ.

Οι αιτητές θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή ελεύθερα, στέλνοντας φωτογραφίες στον Οργανισμό Πληρωμών χωρίς την πρότερη λήψη αιτήματος.

«Τα πιο πάνω αναμένεται να συμβάλλουν στην ταχύτερη επεξεργασία των αιτήσεων και εν συνεχεία, ταχύτερη καταβολή των ενισχύσεων. Η εφαρμογή DIONE app διατίθεται στο google play για εγκατάσταση της εφαρμογής στο κινητό.