Τη δυνατότητα στήριξης της υποψηφιότητάς του συζήτησε με τους Οικολόγους o Μαυρογιάννης

Τι ανέφεραν Ανδρέας Μαυρογιάννης και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου

b mavrogiannis oikologoi προεδρικές

Τη δυνατότητα στήριξης της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Δημοκρατίας συζήτησε με την ηγεσία του Κινήματος Οικολόγων, υπό τον Πρόεδρό του Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, o ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, το απόγευμα της Δευτέρας.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Θεοπέμπτου δήλωσε ότι μαζί με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πάρα πολλά θέματα και ιδιαίτερα θέματα που μας ενδιαφέρουν, όπως την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στις κυβερνητικές υπηρεσίες και στα συστήματα που εγκαθιστούμε στην Κύπρο».

Πρόσθεσε ότι «συζητήθηκαν τα θέματα της ενεργειακής πολιτικής, το μεγάλο κόστος που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και το οποίο θα γίνει ακόμη πιο δυσβάστακτο με την κατάσταση που ξέρουμε και τα θέματα που θα αλλάξουν τις φορολογίες». Οπως είπε ο Πρόεδρος των Οικολόγων «έχουμε επίσης συζητήσει και τα θέματα της διαφθοράς, αλλά και μια σειρά από άλλα θέματα τα οποία είχαμε τη χαρά να αναλύσουμε με τον κ. Μαυρογιάννη τον οποίο και ευχαριστώ για την επίσκεψη».

Από την πλευρά του, ο κ. Μαυρογιάννης δήλωσε ότι «έχουμε συζητήσει όλα αυτά τα ζητήματα που είπε ο κ. Θεοπέμπτου και έχουμε – κατά τη δική μας τουλάχιστον αντίληψη – διαπιστώσει ότι κάνουμε παρόμοια ανάλυση και σε μεγάλο βαθμό οι θέσεις μας συμπίπτουν, το οποίο δεν είναι – αν θέλετε – έκπληξη για εμάς και είναι και ο βασικός λόγος που ήρθαμε εδώ».

Οπως είπε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, «ήρθαμε, όχι απλώς για να ζητήσουμε τη στήριξη του Κινήματος, ήρθαμε για να συζητήσουμε τις δυνατότητες μιας πραγματικής συμμαχίας που θα επιτρέψει στον τόπο μας να πάει μπροστά μέσα από την πράσινη ανάπτυξη, μέσα από την πραγματική πράσινη αλλαγή που για εμάς δεν περιλαμβάνει μόνο την προστασία του περιβάλλοντος – με την στενή έννοια του όρου – αλλά περιλαμβάνει όλα τα ζητήματα της ζωής μας, μέχρι και τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα, όπως το Κυπριακό».

Καταλήγοντας, δήλωσε «πολύ ευτυχής για τη συζήτηση που είχαμε με τον κ. Θεοπέμπτου και την ηγεσία του Κινήματος και προσδοκούμε ότι αυτή η συνεργασία μας θα ευοδωθεί και θα δημιουργήσει καλύτερες και στενότερες προοπτικές για το αύριο».

ΚΥΠΕ