Τι καιρό αναμένεται ότι θα κάνει τα Χριστούγεννα στην Κύπρο (vid)

Για τον καιρό που αναμένεται να έχουμε την περίοδο των Χριστουγέννων μίλησε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης

viber image 2021 12 14 12 43 04 372 1 Καιρός, ΧΙΟΝΙΑ, Χριστούγεννα

Για τον καιρό που αναμένεται να έχουμε την περίοδο των Χριστουγέννων μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης.

Αρχικά, ανέφερε ότι «είχαμε βροχές σε πολλές περιοχές της Κύπρου κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα μετά τα μεσάνυχτα, ψιλόβροχο και καταιγίδες, τα χαράματα».

Σήμερα, μετά το μεσημέρι αναμένονται, κατά διαστήματα, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίσει.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως σε παράλιες περιοχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, θα έχουμε χιονόπτωση κατά διαστήματα στον Όλυμπο.

Προειδοποίησε ότι μετά τον Καρβουνά θα σχηματιστεί παγετός, έτσι οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Τα φαινόμενα θα παραμείνουν Πέμπτη και Παρασκευή. Τα χιόνια θα είναι περιορισμένα από την πλατεία Τροόδους και πιο ψηλά.

Σε ερώτηση τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα, απάντησε ότι «υπάρχει μια μεγάλη ασάφεια γύρω από την περίοδο των Χριστουγέννων, απ ότι φαίνεται μπορεί να είναι βροχερή, επειδή υπάρχει μια κυκλοφορία τύπου Ωμέγα στην περιοχή μας, υψηλές πιέσεις επηρεάζουν την περιοχή των Βρετανικών Νήσων, ενώ χαμηλές πιέσεις επηρεάζουν την Ιβηρική Χερσόνησο. Αυτή όλη η κατάσταση είναι αυτοσυντηρούμενη με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ασάφεια στον χρόνο κίνησης του. Φαίνεται όμως ότι τα Χριστούγεννα θα είναι βροχερά.