Τι λέει ο Χατζηπαντέλα για υπόθεση ιατρικής αμέλειας για τον θάνατο 15χρονης

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα

C5362542 0744 44D5 8082 944D41E13FD4

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα όσο αφορά τα μέτρα που θα λάβει για τις ελλείψεις γιατρών στο Μακάρειο Νοσοκομείο αλλά και για την εξιχνίαση της υπόθεση της 15χρονης για ιατρική αμέλεια.

Ο κ. Χατζηπαντέλα τόνισε πως μετά την γραπτή καταγγελία για ιατρική αμέλεια από την οικογένεια της 15χρονης οφείλει να εξεταστεί με διαφάνεια και αυτό πράξανε, χωρίς πολλά λόγια, χωρίς να δει το φως της δημοσιότητας το οτιδήποτε. Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να διερευνηθεί περεταίρω η υπόθεση από την αστυνομία και πως σωστό είναι να αφήσουμε να λειτουργήσει χωρίς να αφήσουμε σκιές.

Όσο αφορά την κάλυψη κενών σε ιατρικό προσωπικό ο κ. Χατζηπαντέλα ενημέρωσε το κοινό ότι προσβλήθηκαν επιπρόσθετα έξι παιδοχειρουργοί, ενώ όσο αφορά την αντικατάσταση του παιδονεφρολόγου που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα, ενημερώθηκε ότι υπάρχει ήδη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, γιατρός με την συγκεκριμένη ειδικότητα   και θα προσφέρει τις υπηρεσίες της και στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Σημείωσε επίσης ότι γίνονται διαδικασίες ώστε να έρθει άλλη μια παιδονεφρολόγος για ένα μήνα μέχρι.