Τι θα γίνει με την Ανάσταση και το κέρφιου – Οι σκέψεις των ειδικών

Κλειδώνουν σήμερα οι εισηγήσεις των ειδικών

πασχα Coronavirus, Πάσχα

Δεύτερο Πάσχα με περιορισμούς και μέτρα θα περάσει η Κύπρος. Η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα δεν επιτρέπει χαλαρώσεις αφού το μάτι και η έγνοια όλων είναι η εικόνα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Δύσκολη εξίσωση ωστόσο είναι όπως και τα Χριστούγεννα τόσο οι συναθροίσεις σε σπίτια όσο και ο Εκκλησιασμός. Αυτή τη στιγμή στις Εκκλησίες επιτρέπεται να βρίσκονται 75 άτομα, αριθμός ο οποίος δεν φαίνεται να αυξάνεται. Αυτό που προκρίνουν οι ειδικοί είναι όπως όλα δείχνουν εξωτερικός εκκλησιασμός με αποστάσεις και μάσκες.

Όπως αναφέρει το Sigmalive, συνομίλησε για το συγκεκριμένο θέμα με τον δρ.Πέτρο Καραγιάννη ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο αριθμός των πιστών εντός της Εκκλησίας δεν φαίνεται να αλλάζει. Κληθείς να απαντήσει για το τι θα γίνει το βράδυ της Ανάστασης είπε πως δεν αποκλείεται μόνο για τη συγκεκριμένη νύχτα να δοθεί παράταση στο απαγορευτικό της κυκλοφορίας που τώρα είναι στις 23.00. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός της βδομάδας ενώ η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 19.00 το απόγευμα της Τρίτης 20 Απριλίου προκειμένου να κλειδώσει τις εισηγήσεις της, οι οποίες θα παραδοθούν στον Υπουργό Υγείας.

Πηγή: Sigmalive