Την 3η χαμηλότερη μείωση σε επιβατικές πτήσεις είχε η Κύπρος τον Δεκέμβριο

Η χώρα που παρουσίασε τα περισσότερα σημάδια ανάκαμψης ως προς τον αριθμό των επιβατικών πτήσεων ήταν η Ελλάδα

4fd4c039be74b25fcc8ec24af4f76021 18 ΕΠΙΒΑΤΕΣ, πανδημία, Πτήσεις, ταξίδια

Την 3η χαμηλότερη μείωση σε επιβατικές πτήσεις ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε τον μήνα Δεκέμβριο η Κύπρος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Eurostat, τον Δεκέμβριο 2021, ο αριθμός των επιβατικών πτήσεων στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 130% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020, παρόλο που εξακολουθεί να παραμένει κάτω από τα επίπεδα που επικρατούσαν πριν την πανδημία του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η Κύπρος κατατάσσεται στην 3η χαμηλότερη θέση με μείωση -9% (Κροατία -6% και Ελλάδα -8%), με τις Τσεχία και Αυστρία να σημειώνουν τη μεγαλύτερη μείωση με ποσοστό -41%.γρ

Συνολικά, βάσει των στοιχείων της Eurostat, σε σύγκριση με το 2019, το 2021 η χώρα που παρουσίασε τα περισσότερα σημάδια ανάκαμψης ως προς τον αριθμό των επιβατικών πτήσεων ήταν η Ελλάδα με -29%, με την Κύπρο και το Λουξεμβούργο να ακολουθούν με -38% και -39%, αντίστοιχα. Τα λιγότερα σημάδια ανάκαμψης κατέγραψε η Ιρλανδία με ποσοστό -64%, με τις Σλοβενία και Τσεχία να ακολουθούν με ποσοστό -62%.

Τα δεδομένα που παρουσιάζει η Eurostat αποτελούν ενθαρρυντική εξέλιξη για τη χώρα μας, αφού διαφαίνεται ότι η Κύπρος παραμένει κοντά στον στόχο της για σταδιακή και πλήρη ανάκαμψη στα προ της πανδημίας επίπεδα.