Την ανάγκη σωστής λειτουργίας των σχολικών μονάδων ζητούν οργανωμένοι γονείς

Σκοπός των οργανωμένων γονέων είναι η σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων με απώτερο σκοπό την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών

8bf491ebf5d9d1fb10ca3dbb7863c385 2 πανδημία, Σχολεία, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, σωστή λειτουργία

Σκοπός των οργανωμένων γονέων είναι η σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων με απώτερο σκοπό την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας, λέει η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Πάφου, Αννίτα Ταλιώτου.

Σύμφωνα με την κ. Ταλιώτου, με την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία θα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό και την μη εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ανακοίνωσε επίσης πως σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με τον Υπουργό Παιδείας θα συζητηθούν εισηγήσεις, αλλά και πιθανές αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρουν τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί στις 5 Ιανουαρίου.

Πρόσθεσε ακόμη πως χιλιάδες μαθητές στην Ευρώπη, όπως και στην Κύπρο, επέστρεψαν στα σχολεία μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, παρά τις ανησυχίες για τη μετάλλαξη της «Όμικρον». Η ανησυχία όλων είναι η πιθανή έξαρση των κρουσμάτων, συμπλήρωσε.

Όλοι, υπεύθυνα και με σοβαρότητά, γονείς, μαθητές/τρίες και εκπαιδευτικοί «θα πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια να παραμείνουν τα σχολεία ανοικτά με ασφάλεια και υγεία» κατέληξε η κ. Ταλιώτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ