ΕΠ.ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Κραυγή απόγνωσης από νεφροπαθείς – Ζητούν παραίτηση του Υπουργού Υγείας

«Μόνο όταν χαθούν ζωές θα αλλάξει κάτι» - «Κοροϊδεύουν μας»

nosokomeioammoxostou 696x464 1

Κραυγή απόγνωσης από νεφροπαθείς για τα χρόνια προβλήματα που παρατηρούνται με τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.  

Με δηλώσεις του στο Famagusta.News ο Γιώργος Κέζος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεφροπαθών της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, απαιτεί την παραίτηση του Υπουργού Υγείας και των στελεχών του ΟΚΥπΥ για τα χρόνια προβλήματα που παρατηρούνται με τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κέζος είπε ότι «Από την αρχή φωνάζαμε για τα συγκεκριμένα μηχανήματα.  Τα συγκεκριμένα μηχανήματα έχουν αποσυρθεί από την Λευκωσία και τα έχουν φέρει σε εμάς στην Αμμόχωστο.  Τα μηχανήματα σήμερα υπολειτουργούν. Συγκεκριμένο μηχάνημα που τροφοδοτεί όλες τις μηχανές τέθηκε και πάλι χθες, όπως πολλές φορές εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα ασθενείς να περιμένουν για ώρες να συνεχίσουν τις θεραπείες τους.  Στην πορεία, μας ανακοίνωσαν ότι το μηχάνημα δεν φτιάχτηκε και ούτε ξέρουν αν θα φτιαχτεί και ότι θα έπρεπε να περιμένουμε».

Έπειτα ο Γιώργος Κέζος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεφροπαθών πρόσθεσε ότι «Η διοίκηση του νοσοκομείου Αμμοχώστου μας πρότεινε να πάμε  Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας να κάνουμε αιμοκάθαρση. Γύρω στις 10 το βράδυ μας πρότειναν να πάρουμε λεωφορείο να πάμε στην Λάρνακα να συνεχίσουμε την θεραπεία και να επιστρέψουμε πίσω το πρωί.  Αρνηθήκαμε. Ανάμεσα μας υπήρχαν άτομα ανάπηρα, τυφλά και ηλικιωμένοι».

«Κοροϊδεύουν μας»

«Ο Κύριος Χαριλάου λέει ότι παραγγέλθηκαν μηχανήματα εδώ και δύο μήνες.  Για να παραγγείλεις μηχανήματα πρώτα απ΄όλα πρέπει να γίνουν προσφορές και σε περίπτωση παραγγελίας το μηχάνημα θέλει 6-7 μήνες να έρθει. Δεν έχουν παραγγείλει τίποτα».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Κέζος απάντησε πως «οι μηχανές που έχουν δεν κάνουν σωστή κάθαρση. Τελειώνουν την κάθαρση και θέλουμε 3-4 ώρες να συνέλθουμε. Σε άλλη μου εμπειρία στην Λευκωσία μετά την αιμοκάθαρση, μετά από μισή ώρα ήμουν μία χαρά.  Με τα μηχανήματα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου χρειάζεται 3-4 ώρες να φέρεις τα λογικά σου.  Δυστυχώς μας κοροίδεύουν όλους».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεφροπαθών κατέληξε λέγοντας πως «σήμερα επίσημα ζητώ την παραίτηση όλους στο ΟΚΥπΥ  τόσο του Υπουργού Υγείας όσο και των στελεχών του ΟΚΥπΥ. Να δώσουν την παραίτηση τους. Είναι ανίκανοι να διοικήσουν το ΟΚΥπΥ. Όλες οι επαρχίες έχουν την δυνατότητα να παραγγείλουν καινούριες μηχανές, η επαρχία μας γιατί δεν δικαιούται. Γιατί απλά να μην μας πουν ότι δεν μας αναγνωρίζουν. Χωρίς να το εύχομαι, πιστεύω ότι μόνο όταν χαθούν ζωές θα αλλάξει κάτι. Δεν μπορούν να μας καταδικάζουν».