Το αστυνομικό καλεντάρι του 2021 – Υποθέσεις που συγκλόνισαν το παγκύπριο

Το 2021 αφήνει πίσω του πλούσιο αστυνομικό ρεπορτάζ, το οποίο κατά διαστήματα συγκλόνισε το παγκύπριο

0d520f46a55603c13e140b6da9d24cd5 5 αστυνομικό ρεπορτάζ, δικαστικές αποφάσεις, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Το 2021 αφήνει πίσω του πλούσιο αστυνομικό ρεπορτάζ, το οποίο κατά διαστήματα συγκλόνισε το παγκύπριο.

Δολοφονίες, επιθέσεις και δικαστικές αποφάσεις συνθέτουν το σκηνικό των αστυνομικών υποθέσεων του 2021.

Οι υποθέσεις που ξεχώρισαν το 2021.

Διπλό φονικό – Σκότωσε σύζυγο και γιο

Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της 11ης Φεβρουαρίου στους Εργάτες, στην Επαρχία Λευκωσίας.

Άνδρας 59 ετών μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 52χρονη σύζυγό του και τον 20χρονο γιο του και αμέσως  και ακολούθως εγκατέλειψε τη σκηνή του εγκλήματος.

Όλα εκτυλίχθηκαν στις 06:00 το πρωί ενώ το αποτρόπαιο θέαμα αντίκρυσε πρώτη η αδελφή της 52χρονης γυναίκας, η οποία άκουσε φωνές και έτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Το πτώμα της 52χρονης εντοπίστηκε στην αυλή καθώς φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει ενώ το πτώμα του 20χρονου βρέθηκε μέσα στο σπίτι της οικογένειας.Ο 59χρονος προσπάθησε να σκοτώσει και τον δεύτερο γιο της οικογένειας με καλώδιο και μαχαίρι, ωστόσο ο 25χρονος κατάφερε να διαφύγει και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Τις φωνές του 25χρονου άκουσαν γείτονες οι οποίοι και κάλεσαν την Αστυνομία μέλη της οποίας έσπευσαν στο σημείο.

Η αδελφή της δολοφονημένης γυναίκας, κατήγγειλε στο ΣΙΓΜΑ ότι είχε ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές ότι ο δράστης κτυπούσε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

fedd34398871d3966450c6b5ebb4f625 13 αστυνομικό ρεπορτάζ, δικαστικές αποφάσεις, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Πτώμα γυναίκας στη νεκρή ζώνη

Στις 23 Μαρτίου εντοπίστηκε πτώμα αλλοδαπής γυναίκας σε χωράφι στην Αθηένου.

Το πτώμα της γυναίκας, έβγαλε στην επιφάνεια από το χώρο που ήταν θαμμένο, ο γεωργικός ελκυστήρας γεωργού, που μετέβη στο χωράφι του για να κάνει διάφορες εργασίες.

Η γυναίκα δολοφονήθηκε σε άλλο σημείο και μετά οι δράστες την μετέφεραν στο χωράφι εντός της νεκρής ζώνης στη περιοχή Αθηένου – Λουρουτζίνας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα.  Αυτό που σοκάρει όμως από τα γεγονότα της υπόθεσης, είναι ότι οι δυο εκ των τριών υπόπτων επέστρεψαν προκειμένου να της ρίξουν καυστικό οξύ. Ο τρίτος ύποπτος εμπλέκεται στην προμήθεια των άλλων δυο με το καυστικό οξύ.

fedd34398871d3966450c6b5ebb4f625 14 αστυνομικό ρεπορτάζ, δικαστικές αποφάσεις, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Η γκανγκστερική δολοφονία του «Μαριούθκια»

Νεκρός από σφαίρες έπεσε το βράδυ της 19ης Απριλίου στο Μενεού ο 34χρονος επιχειρηματίας Μάριος Γεωργίου άλλως «Μαριούθκιας».

Ο μη επαρκής φωτισμός, στο κύρτωμα στο δρόμο, και το γεγονός ότι έπρεπε να ελαττώσει ταχύτητα για να το περάσει, έδωσε την κατάλληλη ευκαιρία στον δράστη να ενεργήσει ανενόχλητος και να στήσει την ενέδρα θανάτου στον Γεωργίου.

Ακολούθως ο δράστης εξαφανίστηκε στο σκοτάδι αφήνοντας πίσω του, μόνο τους κάλυκες από το αυτόματο πυροβόλο όπλο που χρησιμοποίησε.

Το θύμα, άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στην πολυτελέστατη Lamborghini κίτρινου χρώματος, την οποία παρέλαβε από φιλικό του πρόσωπο στη Λευκωσία λίγες μόλις ώρες πριν από την εκτέλεσή του.

Μέχρι στιγμής ο δολοφόνος παραμένει ασύλληπτος.

fedd34398871d3966450c6b5ebb4f625 15 αστυνομικό ρεπορτάζ, δικαστικές αποφάσεις, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Η άνανδρη επίθεση στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ

Άνανδρη επίθεση δέχθηκε το Συγκρότημα ΔΙΑΣ το βράδυ της 18ης Ιουλίου.

100 περίπου άτομα που προηγουμένως βρέθηκαν για διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, εισέβαλαν στον ιδιωτικό χώρο του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, με φωτοβολίδες, πέτρες και λοστούς, προκαλώντας ζημιές στα οχήματα των εργαζομένων και του ΣΙΓΜΑ, αλλά και εντός του κτιρίου.

Οι δράστες προπηλάκισαν τον θυρωρό του Συγκροτήματος και προσπάθησαν να τον κάψουν ζωντανό μέσα στο κουβούκλιο του, ενώ άναψαν φωτιά και εντός των εγκαταστάσεων του ΣΙΓΜΑ.

Η Αστυνομία εξέδωσε δεκάδες φωτογραφίες αναζητούμενων ατόμων, ενώ προχώρησε και σε αρκετές συλλήψεις.

Η εισβολή στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ αποτέλεσε το αποκορύφωμα της διαφωνίας ομάδας πολιτών με τα μέτρα που εφαρμόζει η Κυβέρνηση κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

fedd34398871d3966450c6b5ebb4f625 16 αστυνομικό ρεπορτάζ, δικαστικές αποφάσεις, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Άνοιξαν τάφο θανούσας – Άθικτα τα οστά

Περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στις 16 Νοεμβρίου στο κοιμητήριο Μαρωνιτών στον παλιό δρόμο Ανθούπολης –Αγίων Τριμιθιάς, όπου βρέθηκε ανοικτός τάφος γυναίκας.

Ο τάφος ανήκει σε μητέρα μάρτυρα που βρίσκεται στο πρόγραμμα προστασίας. Ο 40χρονος θα κατέθετε σε άλλη μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών. Ο ίδιος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλακή για υπόθεση 16 κιλών κοκαΐνης.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για κλοπή της σορού από αγνώστους, όμως στη συνέχεια διαφάνηκε ότι τα οστά ήταν άθικτα.

Παραμένει το ερώτημα αν τελικά οι δράστες ήθελαν να στείλουν απειλητικό μήνυμα στον γιο της θανούσας ή αν τελικά δεν πρόλαβαν να κλέψουν τα οστά.

fedd34398871d3966450c6b5ebb4f625 17 αστυνομικό ρεπορτάζ, δικαστικές αποφάσεις, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Συμπλοκή έξω από club στη Λευκωσία με τραυματία τον Manigault

Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, κατέληξε ο καλαθοσφαιριστής της ΑΕΛ Corey Manigaultτα ξημερώματα της 21ης Νοεμβρίου μετά από συμπλοκή που είχε με άλλα άτομα έξω από club της Λευκωσίας.

Ο Manigault έφερε αιμορραγία και αιμάτωμα εγκεφάλου. Ο Brandon Averette και η σύντροφος του Corey Manigault, οι οποίοι επίσης χτυπήθηκαν, ήταν εκτός κινδύνου και έφεραν εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πέντε ατόμων, όπου στη συνέχεια έμειναν ελεύθεροι. Πάντως η κατάσταση του καλαθοσφαιριστή βελτιώθηκε καθώς αποσωληνώθηκε, ενώ ανέκτησε και τις αισθήσεις του.

161ce92ee0f7eb 1 αστυνομικό ρεπορτάζ, δικαστικές αποφάσεις, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Άγριο φονικό στον Παρισσινό

Φόνος στη μέση του δρόμου σημειώθηκε στις 22 Νοεμβρίου στην περιοχή Παρισσινού στην Έγκωμη.

Το θύμα 28 ετών από το Κογκό, έπεσε νεκρός μετά από μαχαιριές που δέχθηκε στην πλάτη από τον συγκάτοικο του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, είδαν δύο αλλοδαπούς να διαπληκτίζονται στο πεζοδρόμιο, ενώ μια γυναίκα προσπάθησε να τους χωρίσει.

Ο φερόμενος δράστης κυνήγησε το θύμα που σκόνταψε και έπεσε στο πεζοδρόμιο. Τότε ο φερόμενος δράστης μαχαίρωσε πισώπλατα το θύμα και τράπηκε σε φυγή μόλις είδε να φτάνει στο σημείο περιπολικό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, θύτης και θύμα, διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία, κάτω από την οποία σημειώθηκε το άγριο φονικό. Η Αστυνομία συνέλαβε δύο αλλοδαπούς 36 ετών και 25 ετών.

Δολοφόνησε δύο γυναίκες και τις έθαψε σε εξοχικό

Θαμμένες εντοπίστηκαν στην αυλή της εξοχικής κατοικίας στον Κάτω Αμίαντο στις 5/12, οι σοροί των δύο γυναικών στην υπόθεση εξαφάνισης της Mariia Gazibagandova 33 ετών από τη Δημοκρατία του Νταγκεστάν και της Khaiat Alraeesi 43 ετών από τη Συρία.

Οι δύο γυναίκες ήταν εξαφανισμένες από τις 17/11 όταν και καταγγέλθηκε στην αστυνομία η απουσία τους.

Τον φόνο των δύο γυναικών ομολόγησε 32χρονος Σύρος. Ο δολοφόνος σκότωσε τα θύματα του και μετά έσκαψε τάφο όπου και τις τοποθέτησε. Ο δράστης υπέδειξε στην Αστυνομία το σημείο ταφής των δύο γυναικών.

Ο 32χρονος ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τις δύο γυναίκες επειδή τον κοροϊδεύαν. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα.

fedd34398871d3966450c6b5ebb4f625 18 αστυνομικό ρεπορτάζ, δικαστικές αποφάσεις, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Σκότωσε την γυναίκα του επειδή υπέφερε από την λευχαιμία

Συγκλονισμό προκάλεσε η είδηση της δολοφονίας 75χρονης Βρετανίδας που έπασχε από λευχαιμία, με δράστη τον 74χρονο σύζυγο της.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου στην οικία του ζεύγους στην κοινότητα Τρεμιθούσα στην Πάφο.

Συγκεκριμένα οι Αρχές έλαβαν πληροφορία από την Interpol ότι Βρετανός μόνιμος κάτοικος Πάφου απέστειλε μήνυμα στο εξωτερικό και έλεγε ότι σκότωσε την γυναίκα του επειδή έπασχε από λευχαιμία. Στο ίδιο μήνυμα ανέφερε ότι θα έδινε τέλος στη ζωή του.

Οι Αρχές έσπευσαν επί τόπου όπου και εντόπισαν νεκρή 75χρονη γυναίκα. Ο 74χρονος ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση ενώ σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από τις Αρχές φέρεται να κατανάλωσε ποσότητα χαπιών και αλκοόλ.

Ο 74χρονος αφού παραδέχθηκε το έγκλημα, επικαλέστηκε επιθυμία της ιδίας επειδή υπέφερε από ανίατη ασθένεια. Ο 74χρονος μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας στην Αθαλάσσα.

fedd34398871d3966450c6b5ebb4f625 19 αστυνομικό ρεπορτάζ, δικαστικές αποφάσεις, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Η γκανγκστερική δολοφονία του Ανδρέα Ευαγγέλου

Γκανγκστερική ήταν και η δολοφονία του 53χρονου Ανδρέα Ευαγγέλου ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου στη Λάρνακα.Οι δύο δράστες επέβαιναν σε σκούτερ και ακολούθησαν τον 53χρονο. Μόλις στάθμευσε στην πολυκατοικία όπου διέμενε, άνοιξαν πυρ, με το θύμα να πέφτει νεκρό από έξι σφαίρες.

Τις κινήσεις των δραστών κατέγραψαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Μάλιστα στο όχημα του Ευαγγέλου επέβαιναν ακόμη δύο άτομα τα οποία τράπηκαν σε φυγή με το που έπεσε νεκρός ο 53χρονος.

Ο Ανδρέας Ευαγγέλου είναι πεθερός του δολοφονηθέντα Μάριου Γεωργίου (Μαριούθκιας) και πατέρας μάρτυρα κατηγορίας σε μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών. Η υπόθεση διερευνάται ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την Αστυνομία να τονίζει ότι το θύμα δεν είχε ξανά απασχολήσει τις Αρχές.

Πάντως δεν αποκλείεται να συνδεθεί η δολοφονία του με άλλη υπόθεση, καθώς οι Αρχές επεσήμαναν ότι οι έρευνες κινούνται κατά πάντων.

fedd34398871d3966450c6b5ebb4f625 20 αστυνομικό ρεπορτάζ, δικαστικές αποφάσεις, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Οικογενειακή τραγωδία: 17χρονος σκότωσε κατά λάθος τον πατέρα του

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου στο Σούνι, όπου γιος πυροβόλησε τον πατέρα του.

Οι Αρχές έλαβαν πληροφορία για νεκρό 43χρονο άνδρα και έσπευσαν στο σημείο. Ο ανήλικος γιος του ανέφερε στις Αρχές ότι σκότωσε κατά λάθος τον πατέρα του, ενώ βρίσκονταν στην περιοχή για κυνήγι.

Ο 43χρονος δέχθηκε πυροβολισμό από κυνηγετικό όπλο.

Αποφάσεις δικαστηρίου

Απόφαση σταθμός – Ένοχοι τρεις για τον θάνατο του Παναγιώτη

Τρεις νεαροί κρίθηκαν ένοχοι από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, για τον θάνατο του Παναγιώτη Στεφανή ο οποίος απεβίωσε τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 16 ετών.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο έκρινε ένοχους τρεις νεαρούς, ενώ αθώωσε και απάλλαξε ένα 20χρονο από την Ορόκλινη.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι ότι χωρίς πρόθεση προκάλεσαν το θάνατο του 16χρονου τότε Παναγιώτη Στεφανή, προτρέποντάς τον να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, με αποτέλεσμα να υποστεί οξεία αλκοολική δηλητηρίαση η οποία του προκάλεσε αναισθησία και καταστολή των αντανακλαστικών του.Αποτέλεσμα της κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας αλκοόλ ήταν ο Παναγιώτης να κάνει εμετό, ενώ στη συνέχεια έγινε εισρόφηση εμεσμάτων που προκάλεσε ασφυξία και θάνατο.

Η υπόθεση αυτή ήταν ουσιαστικά η πρώτη υπόθεση bulling που έλαβε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

161ce92ee0f7eb 2 αστυνομικό ρεπορτάζ, δικαστικές αποφάσεις, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Φυλάκιση 20 χρόνων σε θείο που κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά των αδελφών του

Ποινή φυλάκισης 20 χρόνων επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε 40χρονο, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά τα δύο παιδιά των αδελφών του.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το πρώτο του θύμα, σε ηλικία εννέα ετών, διέμενε κάποια Σαββατοκύριακα στο εξοχικό σπίτι του παππού του, στο ίδιο υπνοδωμάτιο με τον κατηγορούμενο και εκεί ο κατηγορούμενος τον κακοποίησε σεξουαλικά.

Από την πλευρά του, το δεύτερό του θύμα «συνήθιζε να διαμένει στο σπίτι της γιαγιάς του στην Λευκωσία, όπου διέμενε και ο 40χρονος, σε ξεχωριστό δωμάτιο, με τον αδελφό του. Από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι το 2009, ο 40χρονος τον κακοποιούσε σεξουαλικά.

Τον Αύγουστο του 2018 αποκάλυψε την κακοποίηση, χωρίς λεπτομέρειες, στην μητέρα και αδελφό του. Συνεπεία της κακοποίησής του από τον 40χρονο υπέστη σοβαρή αγχώδη διαταραχή, ενώ σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να θέσει τέρμα στην ζωή του.

Έχοντας πλέον γνώση των όσων ο 40χρονος έπραξε σε βάρος και των δύο τους, αποφάσισαν να προβούν σε καταγγελία στην Αστυνομία τον Ιανουάριο του 2019.

Το δικαστήριο στην απόφασή του αναφέρει ότι ο 40χρονος, «εκμεταλλευόμενος την απόλυτη αγάπη και εμπιστοσύνη των παραπονούμενων αδελφότεκνών του, προέβη σε εμετικές πράξεις που μόνο απέχθεια και αποτροπιασμό προκαλούν σε κάθε νουνεχή άνθρωπο. Λήφθηκε, επίσης, υπόψη η συγγενική σχέση του κατηγορούμενου με τα δύο θύματα, καθώς επίσης η μεγάλη διαφορά στην ηλικία μεταξύ κατηγορουμένου και δεύτερου θύματος και ειδικότερα ότι κατά τον επίδικο χρόνο έναρξης των κατ’ αυτού αδικημάτων, το θύμα ήταν 6 ετών και ο κατηγορούμενος 25 ετών».

fedd34398871d3966450c6b5ebb4f625 21 αστυνομικό ρεπορτάζ, δικαστικές αποφάσεις, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ