Το ατού της Κύπρου που «έπεισε» τον Ιαπωνικό κολοσσό (Video)

Ο Πρόεδρος του CIFA, Ανδρέας Γιασεμίδης, σκιαγραφεί τα οφέλη της απόφασης της MUFG Investors Services να δηλώσει παρουσία στην Κύπρο

2ac46e4ada54e90aa55e1feec38d6c95 5

Σε μια περίοδο, κατά την οποία η σκιά του πολέμου στην Ουκρανία απλώνεται πάνω και από την κυπριακή οικονομία, έρχονται καλά νέα από το μέτωπο του τομέα των επενδυτικών ταμείων.

Η ανακοίνωση του Ιαπωνικού κολοσσού της “MUFG Investors Services” για δημιουργία έδρας στην Κύπρο με τη λειτουργία γραφείου στη Λεμεσό είναι το καλύτερο νέο του 2022 σε οικονομικό επίπεδο.

Η προσέλκυσή της οφείλεται στην οργανωμένη και μεθοδική δουλειά του CIFA.

«Αποτελεί τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης τόσο για την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία, αλλά πιο συγκεκριμένα για τον τομέα των επενδυτικών ταμείων. Είναι μια απτή αναγνώριση της ανάπτυξης του τομέα τα τελευταία λίγα χρόνια. Σαν CIFA, κι εγώ προσωπικά, είμασταν σε συνεχή επικοινωνία με τα στελέχη της MUFG και είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που βλέπουμε αυτές τις προσπάθειες να παίρνουν σάρκα και οστά και να υλοποιείται μια πολύ σημαντική απόφαση για τη χώρα μας» δηλώνει στο Economy Today ο πρόεδρός του, Ανδρέας Γιασεμίδης.

Τα μεγέθη της MUFG

  • – Διαχειρίζεται πέραν των 3.000 επενδυτικά ταμεία.
  • – Ενεργητικό: $785 δισ.
  • – Ανήκει στον Όμιλο Mitsubishi UFJ Financial με ενεργητικό $3,2 τρισ.

Το βαρόμετρο

Ο Πρόεδρος του CIFA αναφέρεται και στον παράγοντα, που φαίνεται να έγειρε την πλάστιγγα των αποφάσεων του ιαπωνικού κολοσσού υπέρ της Κύπρου.

«Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που έχει μετρήσει εκτός από τον καλό καιρό, τις καλές συνθήκες στην χώρα μας, είναι το γεγονός ότι το κόστος δημιουργίας αυτής της βάσης στην Κύπρο είναι πολύ μικρότερο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό λειτούργησε καταλυτικά έτσι ώστε να δημιουργηθεί αυτό το γραφείο, αυτή η έδρα στην χώρα μας» σημειώνει ο Ανδρέας Γιασεμίδης.

Δυναμική στον τομέα των funds

Το μέγεθος της εταιρείας αναμένεται ότι θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στον τομέα των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος του CIFA επισημαίνει ότι «σίγουρα δίνει ένα παράδειγμα και στις άλλες εταιρείες του κλάδου ότι η Κύπρος είναι ένα αξιόπιστο κέντρο για επενδυτικά ταμεία.

Ευελπιστώ ότι κι άλλες εταιρείες, πολύ περισσότερο από την Ασία, γιατί έχει μεγάλη παρουσία στην Ασία ο Όμιλος, θα πειστούν ΄να έρθουν στην Κύπρο και θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο ο τομέας των επενδυτικών ταμείων με όλα τα οφέλη άμεσα ή έμμεσα στην κυπριακή οικονομία».

Θέσεις εργασίας

Η εδώ παρουσία της εταιρείας αναμένεται ότι θα δημιουργήσει νέες, εξειδικευμένες, θέσεις εργασίας.

«Ακόμη δεν έχει ανακοινώσει ο Όμιλος τις λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα μιλάμε για ένα αριθμό 50 – 100 άτομα στην αρχή, ο οποίος θα αυξάνεται σταδιακά τα επόμενα χρόνια.

Υπάρχει η διάθεση να δημιουργηθεί μια βάση εδώ, η οποία θα μπορεί να καλύψει και τη Μέση Ανατολή, αλλά και όλα αυτά τα επενδυτικά ταμεία, που σήμερα διαχειρίζονται οι εταιρείες του Ομίλου σε άλλες χώρες», δηλώνει ο Ανδρέας Γιασεμίδης.