Το νέο τεστ κορωνοϊού που φυσάς σε σακούλι που εξετάζει το Υπ.Υγείας

Νέες ιδέες ψάχνει το Υπουργείο Υγείας για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα εντοπίζουν τα θετικά περιστατικά της COVID-19

1234556 1 covid, Covid-19, δειγματοληψία, ΤΕΣΤ

Νέες ιδέες ψάχνει το Υπουργείο Υγείας για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα εντοπίζουν τα θετικά περιστατικά της COVID-19.

Ήδη ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Αλφα Κύπρου είπε πως εξετάζεται η περίπτωση ενός τεστ ανίχνευσης όπου οι πολίτες θα φυσούν σε μπαλόνι-σακούλα και θα τους δίνεται το αποτέλεσμα.

Πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας, ανέφεραν στο SigmaLive πως η πανδημία έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθούν αρκετές καινοτόμες ιδέες. Ο συγκεκριμένος έλεγχος έρχεται από το Ισραήλ και πρόκειται για μέθοδο που έχει αναπτυχθεί και εντοπίζει άλλα νοσήματα.

Πάντως το Υπουργείο φαίνεται να εξετάζει σοβαρά την εν λόγω καινοτομία αφού πρόκειται για μέθοδο πολύ πιο εύκολη στη χρήση. Όπως ανέφεραν ίδιες πηγές σύντομα αναμένονται να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω τεστ.