Το ποσοστό μαθητών που δεν πήγε σχολείο – Τι θα γίνει με αντικαταστάσεις

Οι απουσίες των μαθητών οφείλονται κυρίως σε θετικά στο ιό άτομα, άτομα που είναι επαφές θετικών περιστατικών αλλά και για άλλους λόγους

247f164d6d1eea2f41219c9b3ab8288d αντικαταστάσεις, απουσίες, επαφές, Κρούσματα, πανδημία, Σχολεία

Μεγάλος αριθμός απουσιών, από εκπαιδευτικούς και μαθητές σε Δημοτικά και σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης έχει καταγραφεί την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι Διευθύνσεις Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας μέχρι στιγμής τo ποσοστό των μαθητών που απουσιάζουν έφτασε κοντά στο 19 με 20%.

Οι απουσίες των μαθητών οφείλονται κυρίως σε θετικά στο ιό άτομα, άτομα που είναι επαφές θετικών περιστατικών αλλά και για άλλους λόγους.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Λούης Κυπριανού, όσον αφορά τις αντικαταστάσεις εκπαιδευτικών είπε πως υπήρξαν αιτήματα για 183 καθηγητές.

«Έγινε προσπάθεια όλα τα αιτήματα να ικανοποιηθούν και συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία της πρώτης ημέρας επαναλειτουργίας ώστε τις επόμενες ημέρες να αντιμετωπιστούν όλα όσα δεν έχουν αντιμετωπιστεί ήδη», σημείωσε.

Το ποσοστό μαθητών που απουσίαζαν σύμφωνα με τον κ. Λούη έφτασε μέχρι στιγμής κοντά στο 19%.

Από την άλλη ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Μάριος Στυλιανίδης είπε πως ζητήθηκαν για κάλυψη 320 συνολικά αντικαταστάσεις δασκάλων.

«Οι περισσότερες καλύφθηκαν και σε άλλες περιπτώσεις δόθηκαν εναλλακτικές από τις διευθύνσεις των σχολείων. Δεν πληρώθηκαν 60 αντικαταστάσεις στη Δημοτική και 14 στη Προδημοτική, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες αφού καταγραφούν όλες οι περιπτώσεις», είπε.

Όσον αφορά το ποσοστό απουσία των μαθητών ο κος Στυλιανίδης είπε πως έφτασαν περίπου στο 19-20% στα Δημοτικά και στο 30% στην Προδημοτική.